מרק ברוקולי מוקרם
מתכון באדיבות אתר מועצת הירקות למרק ברוקולי מוקרם
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- 2 כפות חמאה לא מלוחה
- 1 בצל קצוץ דק
- 1 גזר פרוס דק
- 2 כפיות גרגרי חרדל
- מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
- 1/2 ק"ג ברוקולי, קצוץ גס
- 3 כוסות מים
- ½ 1 כפיות מיץ לימון, או לפי הטעם
- ½ מיכל שמנת חמוצה
אופן ההכנה
- 1. ממיסים את החמאה במחבת גדולה וכבדה. מטגנים תוך ערבוב את הבצל, הגזר וגרגרי החרדל. מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס, לפי הטעם. מטגנים עד שהבצל מזהיב קלות.
- 2. מוסיפים את הברוקולי והמים ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים כ-20 דקות, עד שהברוקולי מתרכך.
- 3. מעבדים למחית במעבד מזון ומעבירים למחבת גדולה אחרת. מוסיפים את מיץ הלימון ומתבלים במלח ובפלפל, לפי הטעם. מוסיפים את השמנת, ומבשלים על אש נמוכה מבלי להביא לרתיחה. מגישים חם.