מרק ירקות ופסטה מהיר
מתכון באדיבות אתר מועצת הירקות למרק ירקות ופסטה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6-4 מנות:
- 3 עגבניות גדולות, בשלות, קלופות, מגורענות וחתוכות לקוביות
- ½ 1 כוס גרגרי תירס
- ½ 1 כוס פרחי ברוקולי
- ½ 1 כוס פרחי כרובית
- ½ כוס פרוסות סלרי צעיר (גבעולים)
- ½ כוס קוביות גזר
- 4-6 כוסות מים עם אבקת מרק בטעם זך
- צרור עשבי תבלין: פטרוזיליה, גבעול סלרי ושמיר
- 1 קופסא שעועית לבנה משומרת ומסוננת (כ- 250 ג' אחרי סינון)
- 1 כוס פסטה קטנה יבשה
- מלח ופלפל שחור
- להגשה:
- תערובת של עלי בזיליקום קצוצים, כמה טיפות שמן זית ושום כתוש
אופן ההכנה
- 1. שמים את כל הירקות הטריים בסיר עמוק. יוצקים את המרק ומביאים לרתיחה.
- 2. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את צרור עשבי התבלין, מתבלים , מכסים ומבשלים כ-15 דקות.
- 3. מוסיפים את השעועית המסוננת והפסטה ומערבבים בעדינות. אם יש צורך, מוסיפים נוזלים. ממשיכים לבעבע, עד שהפסטה מוכנה, כ-1015 דקות.
- 4. מוציאים את עשבי התבלין, מתקנים את התיבול לפי הטעם ומגישים עם תערובת הבזיליקום והרבה לחם טרי.