קלחי גזר בווק
קוצצים בקופיץ (ראו כתבה מקושרת) אחרי שהסרתם לגזרים את השפיץ
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 כוסות מים
- 6 גזרים
- 2 כפות חמאה או שמן זית
- מלח, פלפל
- 4 כפות פטרוזיליה קצוצה
- מעט דבש או סוכר
אופן ההכנה
- 1. מרתיחים 2 כוסות מים בקומקום חשמלי.
- 2. קולפים כ-6 גזרים יפים ורעננים, ומסירים קצוות. חוצים כל גזר לרוחב, ואז לאורך בקופיץ.
- 3. שמים את קלחי הגזר עם מעט מלח בווק, עם המים, מכסים ומניחים לבעבע על אש גדולה 5 עד 7 דקות. מסירים מכסה, מבשלים עוד 3 דקות.
- 4. תוך כדי בישול, מוסיפים 2 כפות חמאה או שמן זית, מלח, פלפל, 4 כפות פטרוזיליה קצוצה וקמצוץ דבש או סוכר, לפי הטעם.
- 5. מאדים, מערבבים (במקלות בישול, אם יש. תענוג לעבוד אתם), עד שהמים כמעט מתאדים וכל קלח מזוגג מעט (בערך 5 דקות).