פאי מקדמיה ומישמשים מיובשים

מתכון של אלינוער רבין לפאי מקדמיה ומישמשים מיובשים, באדיבות מועצת הפירות

מתכון מאת: מערכת וואלה!
אגוזי מקדמיה (מועצת הפירות)

מצרכים

  • לבצק:
  • כוס קמח
  • 75 גרם חמאה מלוחה בקוביות
  • 2 כפות מים קרים
  • למילוי:
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 200 גרם אגוזי מקדמיה
  • 250 גרם מישמשים מיובשים פרוסים

אופן ההכנה

  • 1. מפוררים את קוביות החמאה לתוך הקמח בקצות האצבעות, מוסיפים את המים ויוצרים כדור.
  • 2. שוטחים את הבצק בתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ, דוקרים במזלג, מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום גבוה, 220 מעלות. מוציאים מהתנור ומסירים את הכיסוי.
  • 3. להכנת המילוי, ממיסים את הסוכר בסיר יבש על אש בינונית, עד קבלת קרמל בהיר. מביאים לרתיחה את השמנת, אפשר במיקרוגל, מוסיפים לקרמל וממשיכים לערבב עד קבלת רוטב טופי אחיד. מסירים מהאש ומוסיפים את המקדמיה ופרוסות המישמשים.
  • 4. ממלאים את הקלתית ואופים 20 דקות בחום בינוני, 170 מעלות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully