פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עלי פילו במילוי תמרים וגבינת צאן

      מתכון של אלינוער רביןלעלי פילו עם תמרים וגבינה, באדיבות מועצת הפירות

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עלי פילו במילוי תמרים וגבינות צאן (מועצת הפירות) (מערכת וואלה! NEWS)
      עלי פילו במילוי תמרים וגבינות צאן (מועצת הפירות) (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • 500 גרם בצק פילו
      • 75 גרם חמאה מומסת
      • 250 גרם תמרי מג'הול מגולענים
      • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
      • 200 גרם גבינת צאן מגוררת
      • מעט עלי טימין טריים, ללא גבעולים
      • 2 כפות יוגורט
      • חלבון
      • להגשה:
      • קרם פרש או יוגורט סמיך

      אופן ההכנה

      • 1. חותכים את עלי הפילו לריבועים בגודל 15 ס"מ. בעזרת מברשת מורחים בחמאה ומניחים זה על זה. מכסים ביריעת ניילון נצמד כדי שלא יתייבשו.
      • 2. חותכים את התמרים לרצועות דקות ומערבבים עם האגוזים, הגבינה, הטימין והיוגורט.
      • 3. מניחים כף שטוחה מהמילוי על כל עלה ויוצרים ממנו מלבן. מקפלים את שני הצדדים לכיוון המרכז ומגלגלים לסיגר, מדביקים את הקצה במעט חלבון, בעזרת מברשת.
      • 4. מניחים את הסיגרים על תבנית אפייה משומנת, כשהחתך כלפי מטה ואופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה (200 מעלות), עד שהסיגרים בצבע זהוב עמוק.
      • מגישים מיד. מתאים להגיש עם קרם פרש או יוגורט סמיך.

      מתכונים נוספים

      עלי פילו במילוי תמרים וגבינת צאן
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -