וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עלי פילו במילוי תמרים וגבינת צאן

מתכון של אלינוער רביןלעלי פילו עם תמרים וגבינה, באדיבות מועצת הפירות

מתכון מאת: מערכת וואלה

עלי פילו במילוי תמרים וגבינות צאן (מועצת הפירות). מערכת וואלה
עלי פילו במילוי תמרים וגבינות צאן (מועצת הפירות)

מצרכים למתכון

  • 500 גרם בצק פילו
  • 75 גרם חמאה מומסת
  • 250 גרם תמרי מג'הול מגולענים
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
  • 200 גרם גבינת צאן מגוררת
  • מעט עלי טימין טריים, ללא גבעולים
  • 2 כפות יוגורט
  • חלבון
  • להגשה:
  • קרם פרש או יוגורט סמיך

אופן ההכנה

  • 1. חותכים את עלי הפילו לריבועים בגודל 15 ס"מ. בעזרת מברשת מורחים בחמאה ומניחים זה על זה. מכסים ביריעת ניילון נצמד כדי שלא יתייבשו.
  • 2. חותכים את התמרים לרצועות דקות ומערבבים עם האגוזים, הגבינה, הטימין והיוגורט.
  • 3. מניחים כף שטוחה מהמילוי על כל עלה ויוצרים ממנו מלבן. מקפלים את שני הצדדים לכיוון המרכז ומגלגלים לסיגר, מדביקים את הקצה במעט חלבון, בעזרת מברשת.
  • 4. מניחים את הסיגרים על תבנית אפייה משומנת, כשהחתך כלפי מטה ואופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה (200 מעלות), עד שהסיגרים בצבע זהוב עמוק.
  • מגישים מיד. מתאים להגיש עם קרם פרש או יוגורט סמיך.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully