עלי פילו במילוי קרם וניל ורוטב פירות יער
מתכון באדיבות 'קפה בזל' בתל אביב.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- עלי פילו קפואים (לפי הצורך)
- חבילת פודינג
- 3 כוסות שמנת מתוקה
- 1/3 כוס פטל, (טרי או קפוא)
- 1/3 כוס דובדבנים, (טרי או קפוא)
- 1/3 כוס אוכמניות (טרי או קפוא)
- כוס סוכר לבן
אופן ההכנה
- 1. חותכים מעלי הפילו הקפואים קוביות בגודל של 7 ס"מ על 7.
- אופים בתנור בתבנית משומנת מעט במשך כ- 3 דקות בחום של 300 מעלות עד הזהבה.
- 2. מקציפים את חבילת הפודינג יחד עם השמנת המתוקה עד לקבלת מקצפת אחידה.
- 3. מורחים שכבה של הקרם על עלה פילו ומניחים עליה עלה נוסף עליו מורחים עוד שכבה של קרם וניל וכך הלאה. תלוי בכמה שכבות חפצים.
- 4. מרתיחים בסיר את הפטל, הדובדבנים והאוכמניות יחד עם הסוכר עד שהמרכיבים הופכים לנוזל, מבשלים כ-5 דקות על אש נמוכה . יוצקים על המאפה.