שקיק פילו במילוי אגוזים ברוטב דבש מתובל
מתכון של עידית שנקר שזכה במקום הראשון בתחרות "מפצח האגוזים" 2002.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 3 עלי פילו מודבקים זה על זה בחמאה, חתוכים ל-12 ריבועים
- למלית:
- 1 כוס אגוזי קליפורניה קצוצים
- 1 כף דבש
- 1/3 כפית קינמון
- 1/2 כפית ציפורן
- קורט אגוז מוסקט
- קורט זנגביל
- לרוטב:
- 200 גרם דבש
- 1/4 מקל וניל
- 1 מקל קינמון
- 1 מסמר ציפורן
- קליפת לימון מגוררת
- מיץ לימון
- קליפת תפוז מגוררת
- מעט מים
- לסירופ:
- כמויות שוות של סוכר ומים
אופן ההכנה
- 1. לערבב היטב את מרכיבי המלית עד לקבלת תערובת הומוגנית ודביקה. אם התערובת לא מאוחדת ניתן להוסיף דבש.
- 2. לבשל את חומרי הרוטב עד לרתיחה. להנמיך את האש ולבשל כ-10 דקות.
- 3. להרתיח את מרכיבי הסירופ עד לקבלת סירופ.
- 4. להוסיף לרוטב את הסירופ בהדרגה עד לקבלת טעם מעודן.
- 5. על כל ריבוע פילו למרוח מעט מהמלית. ליצור מהריבוע "שקיק", למרוח בחמאה ולאפות בחום של 180 מעלות עד לקבלת גוון שזוף.
- 6. להגיש בתוספת הרוטב.