פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      שקיק פילו במילוי אגוזים ברוטב דבש מתובל

      מתכון של עידית שנקר שזכה במקום הראשון בתחרות "מפצח האגוזים" 2002.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      שקיקי פילו במילוי אגוזים (מערכת וואלה! NEWS)
      שקיקי פילו במילוי אגוזים (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • 3 עלי פילו מודבקים זה על זה בחמאה, חתוכים ל-12 ריבועים
      • למלית:
      • 1 כוס אגוזי קליפורניה קצוצים
      • 1 כף דבש
      • 1/3 כפית קינמון
      • 1/2 כפית ציפורן
      • קורט אגוז מוסקט
      • קורט זנגביל
      • לרוטב:
      • 200 גרם דבש
      • 1/4 מקל וניל
      • 1 מקל קינמון
      • 1 מסמר ציפורן
      • קליפת לימון מגוררת
      • מיץ לימון
      • קליפת תפוז מגוררת
      • מעט מים
      • לסירופ:
      • כמויות שוות של סוכר ומים

      אופן ההכנה

      • 1. לערבב היטב את מרכיבי המלית עד לקבלת תערובת הומוגנית ודביקה. אם התערובת לא מאוחדת ניתן להוסיף דבש.
      • 2. לבשל את חומרי הרוטב עד לרתיחה. להנמיך את האש ולבשל כ-10 דקות.
      • 3. להרתיח את מרכיבי הסירופ עד לקבלת סירופ.
      • 4. להוסיף לרוטב את הסירופ בהדרגה עד לקבלת טעם מעודן.
      • 5. על כל ריבוע פילו למרוח מעט מהמלית. ליצור מהריבוע "שקיק", למרוח בחמאה ולאפות בחום של 180 מעלות עד לקבלת גוון שזוף.
      • 6. להגיש בתוספת הרוטב.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -