וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שקיק פילו במילוי אגוזים ברוטב דבש מתובל

מתכון של עידית שנקר שזכה במקום הראשון בתחרות "מפצח האגוזים" 2002.

מתכון מאת: מערכת וואלה

שקיקי פילו במילוי אגוזים. מערכת וואלה!
שקיקי פילו במילוי אגוזים

מצרכים למתכון

  • 3 עלי פילו מודבקים זה על זה בחמאה, חתוכים ל-12 ריבועים
  • למלית:
  • 1 כוס אגוזי קליפורניה קצוצים
  • 1 כף דבש
  • 1/3 כפית קינמון
  • 1/2 כפית ציפורן
  • קורט אגוז מוסקט
  • קורט זנגביל
  • לרוטב:
  • 200 גרם דבש
  • 1/4 מקל וניל
  • 1 מקל קינמון
  • 1 מסמר ציפורן
  • קליפת לימון מגוררת
  • מיץ לימון
  • קליפת תפוז מגוררת
  • מעט מים
  • לסירופ:
  • כמויות שוות של סוכר ומים

אופן ההכנה

  • 1. לערבב היטב את מרכיבי המלית עד לקבלת תערובת הומוגנית ודביקה. אם התערובת לא מאוחדת ניתן להוסיף דבש.
  • 2. לבשל את חומרי הרוטב עד לרתיחה. להנמיך את האש ולבשל כ-10 דקות.
  • 3. להרתיח את מרכיבי הסירופ עד לקבלת סירופ.
  • 4. להוסיף לרוטב את הסירופ בהדרגה עד לקבלת טעם מעודן.
  • 5. על כל ריבוע פילו למרוח מעט מהמלית. ליצור מהריבוע "שקיק", למרוח בחמאה ולאפות בחום של 180 מעלות עד לקבלת גוון שזוף.
  • 6. להגיש בתוספת הרוטב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully