קונסומה בקר
מתכון לפסח של שף קולין גילון ממלון "דניאל" .
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-8 סועדים:
- 500 גר' צוואר/כתף בקר נקי משומן
- 500 גר' זנב בקר נקי משומן
- 500 גר' עצמות בקר נקי משומן
- 2 עצמות מעופות או 300 גר' כנפיים עוף
- 5 ליטר מים
- 2 גזרים
- ½ בצל
- 2 מסמרי ציפורן
- 2 שיני שום
- 1 לפת
- עלי דפנה
- טימין
- 1 כרישה
- 1 עגבניה נקייה מתוכן
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. בכדי לנקות את הבשר יש להביא לרתיחה מים קרים, לשטוף את העצמות ולמלא את הסיר מחדש ב- 5 ליטר מים ולהרתיח שנית עם הבשר והעצמות.
- 2. חוצים את העגבניות, הלפת הכרישה והגזר. מוסיפים טימין, שום מעט מלח גס וגרגרי פלפל שחור ומרתיחים 4 שעות.
- 3. מקררים היטב, מגרדים את שכבת השומן ומסננים.
- תוספת למרק:
- לחתוך דק מאוד 2 גזר ו-2 כרישה ולהוסיף לכל צלחת לפני ההגשה.