וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

תותים מוקפצים בפורט ובלסמי עם סורבה גבינת עזים

באדיבות עמית בנטוב, שף קונדיטור מסעדת "יאכט-קלאב" במרינה, הרצליה.

מתכון מאת: מערכת וואלה

תותים מוקפצים וסורבה גבינת עיזים. מערכת וואלה
תותים מוקפצים וסורבה גבינת עיזים

מצרכים למתכון

  • חומרים לתותים המוקפצים:
  • 10 תותים יפים עם עוקץ
  • 1/4 כוס יין פורט
  • 1 כף בלסמי
  • 50 גר' סוכר
  • 50 גר' חמאה
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כף גינג'ר טרי
  • חומרים לסורבה גבינת עזים:
  • 300 גר' סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • 300 גר' גבינת עזים
  • חצי גרידה של לימון
  • כף מיץ לימון

אופן ההכנה

  • הכנת התותים המוקפצים:
  • 1. מבשלים יחד את הסוכר והחמאה. מוסיפים את שאר החומרים ומבשלים עד רתיחה.
  • 2. נותנים לתבשיל להצטמצם במשך כ-5 דקות. מורידים מהאש.
  • 3. מניחים את התותים ונותנים לתערובת להתקרר בטמפרטורת החדר.
  • הכנת סורבה גבינת עזים:
  • 1. מבשלים את כל החומרים עד לקבלת סירופ. מורידים מהאש ומקררים.
  • 2. מוסיפים 300 גר' גבינת עזים שמנה . מערבבים ושמים במכונת גלידה. אם אין מכונת גלידה, אפשר לשים את התערובת בסיר ולצנן בפריזר.
  • הצעת הגשה:
  • מניחים כדור גלידה באמצע הצלחת (עם או בלי פירורי בצק פריכים) ומפזרים את התותים מסביב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully