וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת גבינה ופנה קוטה בניחוח הל

המתכון הזוכה בתחרות עוגת הגבינה "השף הלבן" תנובה 2003 של הזוג אורן וטל רון.

מתכון מאת: מערכת וואלה

עוגת הגבינה הזוכה בתחרות גביע השף הלבן - תנובה 2003. מערכת וואלה!
עוגת הגבינה הזוכה בתחרות גביע השף הלבן - תנובה 2003

מצרכים למתכון

  • חומרים לתבנית קפיצית מס' 26 משומנת ומקומחת
  • כולל דפנות, אטומה היטב.
  • לבסיס:
  • 250 גרם עוגיות שוקולד טחונות
  • 150 גרם חמאת תנובה מומסת
  • לשכבת הגבינה:
  • 800 גרם גבינת תנובה 9% (3 1/4 גביעים 250 גרם)
  • 2/3 גביע שמנת תנובה 15% אורגינל
  • 250 גרם סוכר (1 1/4 כוסות)
  • 4 ביצים
  • 5 חלמונים
  • 1 כף תמצית וניל
  • לפנה קוטה:
  • 2 מיכלים שמנת עמידה לקצפת 38%
  • 1/3 כוס חלב תנובה 3%
  • 50 גרם סוכר (1/4 כוס)
  • 14 גרם ג'לטין
  • 200 מ"ל קפה אספרסו חזק
  • 6 תרמילי הל מפוצחים
  • לעיטור:
  • אבקת קקאו

אופן ההכנה

  • להכנת הבסיס:
  • 1. מערבבים בקערה את העוגיות הטחונות והחמאה, מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית. מקררים במקפיא חצי שעה.
  • להכנת שכבת הגבינה:
  • 1. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.
  • 2. יוצקים לתבנית התנור הגדולה מים רותחים בגובה 2 ס"מ.
  • 3. מעבדים במעבד מזון את כל מרכיבי שכבת הגבינה לבלילה חלקה, יוצקים לתבנית הקפיצית ומניחים את תבנית העוגה הגדולה עם המים ואופים כ- 50 דקות.
  • 4. מוציאים את תבנית העוגה מתבנית התנור הגדולה, מורידים את חום התנור ל- 100 מעלות, מחזירים את העוגה לתנור ל- 15 דקות ומצננים.
  • להכנת הפנה קוטה:
  • 1. שמים בסיר שמנת, חלב וסוכר ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה 10 דקות. מסירים מהאש.
  • 2. ממיסים את הג'לטין ב- 1/3 כוס מים רותחים, מצננים מעט ומוסיפים לתערובת השמנת.
  • 3. בסיר אחר מצמצמים את האספרסו ותרמילי ההל לחצי, מוסיפים לתערובת השמנת והג'לטין דרך מסננת ומערבבים.
  • 4. מצננים עד שהעוגה תהיה מוכנה. יוצקים על העוגה את תערובת השמנת והקפה ומכסים בניילון ניצמד, אותו מחררים במספר מקומות. מקררים למשך הלילה.
  • לפני ההגשה זורים מעל אבקת קקאו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully