מתכונים חמים

מחית חצילים חמה

מתכון של השף צחי בוקששתר

מתכון מאת: מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

מנה של השף צחי בוקששתר לטרה

מחשבון המרות

מצרכים

  • 2 חצילים גדולים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 2 כפות חמאה
  • גזר
  • בצל סגול
  • מעט אורגנו טרי
  • 2 כפות קמח
  • 1 כוס חלב
  • מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט
  • 2 עלי דפנה
  • ½ חבילה טיב טעם של טרה
  • ½ כוס גבינה צהובה כתר מגוררת של טרה
  • גביע גבינת יוגורט טרה עם בצל מטוגן

אופן ההכנה

  • 1. קולים את החצילים על אש, מניחים על מסננת לטפטוף הנוזלים וקולפים בזהירות.
  • 2. בוזקים על החצילים מיץ לימון.
  • 3. בינתיים מכינים רוטב: קוצצים גס את הבצל והגזר, מאדים אותם בחמאה ומוסיפים קמח ועלי אורגנו קצוצים, מערבבים במטרפה ויוצקים את החלב, מערבבים היטב ללא הפסקה.
  • 4. לאחר רתיחה מתבלים לפי הטעם במלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט ועלי הדפנה. מבשלים תוך ערבוב כעשר דקות.
  • 5. קוצצים את החצילים במזלג או בקופיץ. להגשה, מסננים את הבשמל החם לסיר, ממיסים בו את הגבינות ומוסיפים את החצילים. מגישים כך, פושר. טעים לבדו וכמצע למאכלי צלי – להלן המלצה:
  • צלי חצילים אדום
  • 2 חצילים גדולים
  • כוס שמן זית
  • 2 בצלים קלופים
  • 2 גזרים קלופים
  • כרישה אחת, נקיה
  • 10 שיני שום, קלופות
  • 200 גרם רסק עגבניות
  • ½ כוס יין אדום
  • מעט עשבי תיבול טריים קצוצים
  • מלח
  • אופן ההכנה:
  • 1. חותכים את החצילים לקוביות, משרים במי מלח. מכינים קוביות בצל, גזר, כרישה ועגבניות.
  • 2. מטגנים את החצילים בשמן זית חם, מסננים.
  • 3. באותו שמן מטגנים את קוביות הירקות ושיני השום, מוסיפים רסק עגבניות ומעט עשבי תיבול טריים קצוצים, כגון רוזמרין, טימין, אורגנו – ממשיכים לטגן. מוסיפים יין אדום, מערבבים, מחזירים את החצילים ומעבירים לאפייה בתנור או על חום נמוך, כחצי שעה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully