- 1. קולים את החצילים על אש, מניחים על מסננת לטפטוף הנוזלים וקולפים בזהירות.
-
- 2. בוזקים על החצילים מיץ לימון.
-
- 3. בינתיים מכינים רוטב: קוצצים גס את הבצל והגזר, מאדים אותם בחמאה ומוסיפים קמח ועלי אורגנו קצוצים, מערבבים במטרפה ויוצקים את החלב, מערבבים היטב ללא הפסקה.
-
- 4. לאחר רתיחה מתבלים לפי הטעם במלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט ועלי הדפנה. מבשלים תוך ערבוב כעשר דקות.
-
- 5. קוצצים את החצילים במזלג או בקופיץ. להגשה, מסננים את הבשמל החם לסיר, ממיסים בו את הגבינות ומוסיפים את החצילים. מגישים כך, פושר. טעים לבדו וכמצע למאכלי צלי להלן המלצה:
-
- צלי חצילים אדום
-
- 2 חצילים גדולים
- כוס שמן זית
- 2 בצלים קלופים
- 2 גזרים קלופים
- כרישה אחת, נקיה
- 10 שיני שום, קלופות
- 200 גרם רסק עגבניות
- ½ כוס יין אדום
- מעט עשבי תיבול טריים קצוצים
- מלח
-
- אופן ההכנה:
-
- 1. חותכים את החצילים לקוביות, משרים במי מלח. מכינים קוביות בצל, גזר, כרישה ועגבניות.
-
- 2. מטגנים את החצילים בשמן זית חם, מסננים.
-
- 3. באותו שמן מטגנים את קוביות הירקות ושיני השום, מוסיפים רסק עגבניות ומעט עשבי תיבול טריים קצוצים, כגון רוזמרין, טימין, אורגנו ממשיכים לטגן. מוסיפים יין אדום, מערבבים, מחזירים את החצילים ומעבירים לאפייה בתנור או על חום נמוך, כחצי שעה.