פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מחית חצילים חמה

      מתכון של השף צחי בוקששתר שהוכן במסגרת אירוע מאכלי החלב של "טרה" לקראת שבועות 2003.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      תמונת דיפלוט (מערכת וואלה! NEWS , וואלה)
      תמונת דיפלוט (מערכת וואלה! NEWS , וואלה)

      מצרכים

      • 2 חצילים גדולים
      • 2 כפות מיץ לימון
      • 2 כפות חמאה
      • גזר
      • בצל סגול
      • מעט אורגנו טרי
      • 2 כפות קמח
      • 1 כוס חלב
      • מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט
      • 2 עלי דפנה
      • ½ חבילה טיב טעם של טרה
      • ½ כוס גבינה צהובה כתר מגוררת של טרה
      • גביע גבינת יוגורט טרה עם בצל מטוגן

      אופן ההכנה

      • 1. קולים את החצילים על אש, מניחים על מסננת לטפטוף הנוזלים וקולפים בזהירות.
      • 2. בוזקים על החצילים מיץ לימון.
      • 3. בינתיים מכינים רוטב: קוצצים גס את הבצל והגזר, מאדים אותם בחמאה ומוסיפים קמח ועלי אורגנו קצוצים, מערבבים במטרפה ויוצקים את החלב, מערבבים היטב ללא הפסקה.
      • 4. לאחר רתיחה מתבלים לפי הטעם במלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט ועלי הדפנה. מבשלים תוך ערבוב כעשר דקות.
      • 5. קוצצים את החצילים במזלג או בקופיץ. להגשה, מסננים את הבשמל החם לסיר, ממיסים בו את הגבינות ומוסיפים את החצילים. מגישים כך, פושר. טעים לבדו וכמצע למאכלי צלי – להלן המלצה:
      • צלי חצילים אדום
      • 2 חצילים גדולים
      • כוס שמן זית
      • 2 בצלים קלופים
      • 2 גזרים קלופים
      • כרישה אחת, נקיה
      • 10 שיני שום, קלופות
      • 200 גרם רסק עגבניות
      • ½ כוס יין אדום
      • מעט עשבי תיבול טריים קצוצים
      • מלח
      • אופן ההכנה:
      • 1. חותכים את החצילים לקוביות, משרים במי מלח. מכינים קוביות בצל, גזר, כרישה ועגבניות.
      • 2. מטגנים את החצילים בשמן זית חם, מסננים.
      • 3. באותו שמן מטגנים את קוביות הירקות ושיני השום, מוסיפים רסק עגבניות ומעט עשבי תיבול טריים קצוצים, כגון רוזמרין, טימין, אורגנו – ממשיכים לטגן. מוסיפים יין אדום, מערבבים, מחזירים את החצילים ומעבירים לאפייה בתנור או על חום נמוך, כחצי שעה.

      עוד מתכוני ירקות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -