קורן דוג
מתכון של צחי בוקששתר מתוך התפריט של "טמפל בר", הפאב האירי בסינמה סיטי.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-6 מנות:
- 6 נקניקיות מאיכות משובחת
- 6 שיפודי עץ ארוכים
- שמן לטיגון עמוק
- לבלילה:
- 1 כוס קמח תירס צהוב (כמו לממליגה)
- 1 כוס קמח רגיל
- 2 כפיות אבקת חרדל
- 1 כפית מלח
- 2 ביצים
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות אבקת אפייה
- 1 כוס חלב
- 2 כפות שמן או מרגרינה מומסת
- להגשה: קעריות עם קטשופ, חרדל ומיונז מתובל
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את רכיבי הבלילה בבלנדר.
- 2. מניחים לבלילה לנוח כמה דקות ויוצקים לכוס עמוקה.
- 3. משחילים כל נקניקייה על שיפוד לאורך.
- 4. מחממים את השמן (חשוב שהשמן יהיה עמוק מאוד).
- 5. טובלים כל נקניקייה בכוס הבלילה, מחזיקים בצידו השני של השיפוד. מעבירים למטגנת, מטגנים תוך החזקת השיפוד כדי שהנקניקייה לא תיגע בכלי הטיגון.
- 7. מוציאים מהשמן, ממתינים שניות כדי שהציפוי לא יהיה לוהט מדי ומגישים.