פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      טארטלט שוקולד לבן עם תפוחים

      מתכון של השפית מאיה דרין מתוך הספר "40 עד 40"

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      טארטלט שוקולד לבן עם תפוחים ( צילום אסנת בן דב ) (מערכת וואלה! NEWS)
      טארטלט שוקולד לבן עם תפוחים ( צילום אסנת בן דב ) (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • חומרים לבצק:
      • 250 גר' קמח
      • 100 גר' אבקת סוכר
      • 1 כף קינמון
      • 100 גר' חמאה קרה בקוביות
      • ביצה
      • 20 מ"ל מים
      • למילוי:
      • 500 גר' שוקולד לבן בקוביות
      • 2 מכלים שמנת מתוקה
      • 5 חלמונים
      • 1 ק"ג תפוחים קלופים חתוכים לקוביות
      • 1 כף חמאה
      • 3כפות דבש
      • 1/2 כוס ברנדי

      אופן ההכנה

      • 1. להכנת הבצק מערבבים את הקמח עם הסוכר והקינמון, מפוררים פנימה את החמאה, מוסיפים את הביצה ומים במידת הצורך. אוספים לכדור בצק, מכסים ומצננים 20 דקות במקרר.
      • 2. מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ, מרפדים בהם תבניות טארט אישיות. אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.
      • 3. בנתיים שמים את השוקולד בקערה. מרתיחים את השמנת ויוצקים על השוקולד, מערבבים היטב, מוסיפים את החלמונים ומערבבים.
      • 4. ממיסים כף חמאה במחבת כבדה ומטגנים בה את קוביות התפוחים עם הדבש. כשהתפוחים חמים יוצקים מעל את הברנדי ומדליקים. מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות נוספות.
      • 5. יוצקים לבצק את תערובת השוקולד ומוסיפים את קוביות התפוחים. אופים 15 דקות נוספות. מגישים בטמפרטורת החדר עם כדור גלידה וניל או סורבה תפוחים.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -