טארטלט שוקולד לבן עם תפוחים

מתכון של השפית מאיה דרין מתוך הספר "40 עד 40"

מתכון מאת: מערכת וואלה!
טארטלט שוקולד לבן עם תפוחים ( צילום אסנת בן דב )

מצרכים

  • חומרים לבצק:
  • 250 גר' קמח
  • 100 גר' אבקת סוכר
  • 1 כף קינמון
  • 100 גר' חמאה קרה בקוביות
  • ביצה
  • 20 מ"ל מים
  • למילוי:
  • 500 גר' שוקולד לבן בקוביות
  • 2 מכלים שמנת מתוקה
  • 5 חלמונים
  • 1 ק"ג תפוחים קלופים חתוכים לקוביות
  • 1 כף חמאה
  • 3כפות דבש
  • 1/2 כוס ברנדי

אופן ההכנה

  • 1. להכנת הבצק מערבבים את הקמח עם הסוכר והקינמון, מפוררים פנימה את החמאה, מוסיפים את הביצה ומים במידת הצורך. אוספים לכדור בצק, מכסים ומצננים 20 דקות במקרר.
  • 2. מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ, מרפדים בהם תבניות טארט אישיות. אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות.
  • 3. בנתיים שמים את השוקולד בקערה. מרתיחים את השמנת ויוצקים על השוקולד, מערבבים היטב, מוסיפים את החלמונים ומערבבים.
  • 4. ממיסים כף חמאה במחבת כבדה ומטגנים בה את קוביות התפוחים עם הדבש. כשהתפוחים חמים יוצקים מעל את הברנדי ומדליקים. מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות נוספות.
  • 5. יוצקים לבצק את תערובת השוקולד ומוסיפים את קוביות התפוחים. אופים 15 דקות נוספות. מגישים בטמפרטורת החדר עם כדור גלידה וניל או סורבה תפוחים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully