טרין פטה ותרד
בלי חצילים ופלפלים קלויים, בלי הרבה עבודה, בלי אפייה: "תנובה" מגישה לכם מתכון מיוחד לכבוד חג השבועות של טרין מגבינת פטה, עם תרד ועשבי תיבול.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/2 קילו תרד חלוט קצוץ
- 200 גר' אגוזים קצוצים
- 1 גביע גבינת פטה
- 75 גר' חמאה
- פלפל
- עלי מרווה
- זעתר
- 3 גבעולי טימין רק העלים
- תבנית אינגליש קייק 25
אופן ההכנה
- 1. במעבד מזון מעבדים את גבינת הפטה והחמאה. מוסיפים את הפלפל, עלי המרווה, ועלי הטימין במהלך העיבוד.
- 2. מרפדים את תבנית האינגליש קייק באגוזים קצוצים. מעבירים את תערובת הגבינה לתבנית מהדקים ומיישרים. שוטחים מלמעלה את עלי התרד.
- 3. מכניסים לצינון במקרר למשך שעתיים וחצי כאשר התבנית מכוסה.
- 4. לפני ההגשה מוציאים את הטרין מן התבנית ומניחים על גבי צלחת הגשה.
- 5. ניתן להוסיף עלי תרד טריים חלוטים ושטופים בצידי הטרין לקישוט ולצקת מעל מעט שמן זית.