סלט ירוק
מתכון של עפרית חצקלביץ'.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 שקיות עלי בייבי שטופים או עלי חסה שטופים
- ½ שקית עלי תרד יפניים ו/או עלי סלק
- אם קונים "ירוקים" לא שטופים חובה לוודא שהעלים מיובשים היטב.
- 1 תפוח עץ גרני סמית פרוס דק ללא גלעינים
- 100 גר' גבינת עזים עזת טעם
- ¼ בצל סגול חתוך לטבעות דקיקות
- לרוטב:
- 8 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ בן יין לבן
- 1 כף מיץ לימון
- מלח ופלפל לפי הטעם
- והטוויסט: כפית ריבת עגבניות (אפשר להמיר בדבש או בריבת משמש)
אופן ההכנה
- 1. שמים בקערת סלט עמוקה (שנוח לערבב בה הרבה עלים בקלות) את כל העלים, את התפוח, גבינת העזים והבצל.
- 2. מערבבים את חומרי הרוטב בכלי (הכי נוח צנצנת זכוכית שאפשר לסגור ולנער).
- 3. מתבלים את הסלט ממש לפני ההגשה, מערבבים היטב כך שהרוטב "ילטף" את העלים אבל לא יטביע אותם.