ניוקי גורגונזולה
מתכון של קרלו לאי מתוך הספר "פסטה כל אחד יכול", שמוכיח, בדיוק כמו הכותרת שלו, שלא צריכים להיות מומחים גדולים כדי להכין ניוקי מוצלחים כמו באיטליה.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 1/2 כוסות שמנת מתוקה
- 150 גר' גבינת גורגונזולה (כחצי כוס גבינה מפוררת)
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
- ניוקי תפוחי אדמה
- 1 כף אגוזי מלך קלויים וקצוצים דק
אופן ההכנה
- 1. בסיר גדול מרתיחים 3 ליטר מים עם 3 כפות מלח. עכשיו מכינים את הרוטב: מערבבים בסיר את השמנת המתוקה והגורגונזולה מעל אש קטנה עד שהגבינה נמסה. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מניחים בצד.
- 2. מכניסים את הניוקי למים הרותחים ומבשלים כ-3 דקות, עד שהניוקי צף.
- 3. מחממים את הרוטב על אש קטנה, מסננים את הניוקי ומוסיפים לרוטב. מערבבים עד שהרוטב עוטף את הניוקי.
- 4. מקשטים באגוזים הקלויים ומגישים.
- 5. הטיפ של קרלו: הרוטב הזה מצוין גם לספגטיני.