וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

ניוקי גורגונזולה

מתכון של קרלו לאי מתוך הספר "פסטה כל אחד יכול", שמוכיח, בדיוק כמו הכותרת שלו, שלא צריכים להיות מומחים גדולים כדי להכין ניוקי מוצלחים כמו באיטליה.

מתכון מאת: מערכת וואלה

ניוקי של ליטל איטלי. אפיק גבאי
ניוקי של ליטל איטלי

מצרכים למתכון

  • 1 1/2 כוסות שמנת מתוקה
  • 150 גר' גבינת גורגונזולה (כחצי כוס גבינה מפוררת)
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור לפי הטעם
  • ניוקי תפוחי אדמה
  • 1 כף אגוזי מלך קלויים וקצוצים דק

אופן ההכנה

  • 1. בסיר גדול מרתיחים 3 ליטר מים עם 3 כפות מלח. עכשיו מכינים את הרוטב: מערבבים בסיר את השמנת המתוקה והגורגונזולה מעל אש קטנה עד שהגבינה נמסה. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. מניחים בצד.
  • 2. מכניסים את הניוקי למים הרותחים ומבשלים כ-3 דקות, עד שהניוקי צף.
  • 3. מחממים את הרוטב על אש קטנה, מסננים את הניוקי ומוסיפים לרוטב. מערבבים עד שהרוטב עוטף את הניוקי.
  • 4. מקשטים באגוזים הקלויים ומגישים.
  • 5. הטיפ של קרלו: הרוטב הזה מצוין גם לספגטיני.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully