- 1. מניחים עלה פילו בתבנית אפייה, מורחים בחמאה ומכסים ב-4 עלים נוספים מרוחים בחמאה.
-
- 2. מערבבים יחד את מרכיבי המילוי ומפזרים שליש מהכמות על הבצק. מכסים ב-5 עלים נוספים מרוחים בחמאה ובשליש נוסף מתערובת האגוזים, וכך פעם נוספת, מכסים בעלי הפילו הנותרים, מורחים בחמאה שנותרה.
-
- 3. בעזרת סכין חדה חותכים את הבקלאווה למעוינים, תחילה לרצועות ברוחב 4 ס"מ ואז באלכסון, באורך 5-4 ס"מ. אופים כ-45 דקות בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 170 מעלות.
-
- 4. בינתיים מביאים לרתיחה את מרכיבי הסירופ, מנמיכים מעט את האש ומבשלים כ-10 דקות נוספות, עד קבלת סירופ. מרחיקים את קליפת הלימון, הוניל והקינמון, מצננים מעט ויוצקים על הבקלאווה החמה, מיד עם ההוצאה מהתנור. מצננים וחותכים לפי הסימון. שומרים בכלי שנסגר היטב. אפשר להקפיא ולהגיש ישר מהמקפיא.