כנאפה מאטריות פידליני

אתם מוזמנים לצלול ללבנט

מתכון מאת: מערכת וואלה!
כנאפה מאטריות פידליני מסדרת פרפקטו של אסם.
כנאפה מאטריות פידליני מסדרת פרפקטו של אסם

מצרכים

  • לסירופ:
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים
  • כמה טיפות מיץ לימון
  • כמה טיפות מי זוהר
  • כפית קליפת תפוז מגוררת
  • לכנאפה:
  • 300 גר' פסטה פידליני ביצים (מומלץ פידליני "פרפקטו" של אסם)
  • 120 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
  • 200 גר' גבינת צאן קשה מושרית במים, להוצאת חלק מהמליחות

אופן ההכנה

  • הסירופ:
  • (את הסירופ רצוי להכין יום קודם כדי שיהיה קר).
  • 1. מערבבים את הסוכר והמים על אש בינונית עד שהסוכר נמס, ומשאירים לבעבע 20-30 דקות עד שהסירופ נעשה צמיגי.
  • 2. יוצקים כמה טיפות מיץ לימון ומי זוהר ומצצנים.
  • הכנאפה:
  • 1. מבשלים את האטריות מחצית זמן הבישול.
  • 2. מבליעים את החמאה באטריות תוך ערבוב יסודי.
  • 3. שוטחים מחצית מכמות האטריות על תחתית מחבת טפלון גדולה - 30 ס"מ לפחות.
  • 4. מפזרים מעל את גבינת הצאן בשכבה אחידה, ומכסים בשאריות האטריות.
  • 5. מטגנים על להבה בינונית כ-7 דקות, ותוך כדי טיגון מסיעים את המחבת כדי שכל התחתית תיטגן לגוון אחיד.
  • 6. הופכים בזהירות על צלחת שטוחה, ומחזירים למחבת לטיגון את השכבה העליונה.
  • 7. חוזרים על "הנסיעה" עם המחבת (על פני הלהבה) עד שהכנאפה משני צדדיה מקבלת שכבה קריספית וזהובה.
  • 8. מסירים מן האש, ומספיגים באטיות כף אחרי כף את כל סירופ הסוכר בכנאפה החמה.
  • 9. פורסים מיד ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully