- הסירופ:
- (את הסירופ רצוי להכין יום קודם כדי שיהיה קר).
- 1. מערבבים את הסוכר והמים על אש בינונית עד שהסוכר נמס, ומשאירים לבעבע 20-30 דקות עד שהסירופ נעשה צמיגי.
-
- 2. יוצקים כמה טיפות מיץ לימון ומי זוהר ומצצנים.
-
- הכנאפה:
- 1. מבשלים את האטריות מחצית זמן הבישול.
-
- 2. מבליעים את החמאה באטריות תוך ערבוב יסודי.
-
- 3. שוטחים מחצית מכמות האטריות על תחתית מחבת טפלון גדולה - 30 ס"מ לפחות.
-
- 4. מפזרים מעל את גבינת הצאן בשכבה אחידה, ומכסים בשאריות האטריות.
-
- 5. מטגנים על להבה בינונית כ-7 דקות, ותוך כדי טיגון מסיעים את המחבת כדי שכל התחתית תיטגן לגוון אחיד.
-
- 6. הופכים בזהירות על צלחת שטוחה, ומחזירים למחבת לטיגון את השכבה העליונה.
-
- 7. חוזרים על "הנסיעה" עם המחבת (על פני הלהבה) עד שהכנאפה משני צדדיה מקבלת שכבה קריספית וזהובה.
-
- 8. מסירים מן האש, ומספיגים באטיות כף אחרי כף את כל סירופ הסוכר בכנאפה החמה.
-
- 9. פורסים מיד ומגישים.