עגל חלב בדבש
מתכון לעגל חלב בדבש באדיבות מעדניית הבשרים "לבקוביץ 1928".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 נתח כתף עגל חלב (כ-2 ק"ג)
- למרינדה:
- 2 כוסות יין לבן
- ½ כוס רוטב טריאקי
- ½ כוס דבש
- מלח ופלפל לפי הטעם
- כוס מיץ אפרסקים
אופן ההכנה
- המרינדה:
- מערבבים היטב את כל החומרים בקערה.
- העגל:
- 1. מניחים את הבשר במרינדה ומשרים למשך לילה אחד במקרר.
- 2. מחממים תנור ל-250 מעלות.
- 3. מוציאים את הבשר מהמרינדה ומניחים על תבנית אפיה. אופים למשך 20 דקות.
- 4. משנים את טמפרטורת התנור ל-170 מעלות.
- 5. מוסיפים מעט מהרוטב על הבשר, ואופים עוד כשעה ועשר דקות. מגישים חם.
- חומרים לשמונה מנות.