מרק ערמונים
הביאו את הסתיו
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 גבעולי כרשה פרוסים (החלק הלבן)
- 1 כף חמאה (גדושה)
- 2 שיני שום
- ½ ק"ג ערמונים קלופים
- 2 תפוחי אדמה גדולים קלופים ו/או לבבות ארטישוק ירושלמי קלופים
- 2 כפות גדושות אבקת מרק עוף
- מלח, פלפל לבן
- ½ כוס יין לבן
- 1 מכל שמנת מתוקה (עמידה)
אופן ההכנה
- 1. מטגנים את פרוסות גבעולי הכרשה בחמאה עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את שאר החומרים, פרט לשמנת המתוקה וכ-2 ליטר מים. מבשלים כ-30 דקות.
- 2. בעזרת ממחה חשמלי יוצרים מרקם קטיפתי, מוסיפים שמנת מתוקה ומערבבים היטב.
- 3.טועמים ומשפרים את התיבול בעזרת מלח ופלפל לבן לפי הטעם.
- חומרים ל-6 מנות.