וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רוטב פסטו

מתכון מאת: ניצן שפר אברמוביץ',nitzan3101@walla.co.il

בזיליקום ופסטו. ShutterStock
בזיליקום ופסטו

מצרכים למתכון

  • 2 חבילות בזיליקום טרי
  • 1/3 חבילת גבינת פרמז'ן מגורדת (עדיף לקנות גוש ולגרר בבית גרירה גסה)
  • 1 חבילת צנוברים
  • 2/3 כוס שמן זית
  • קורט סוכר
  • 2 חבילות שמנת לבישול "השף הלבן"
  • 1 שמנת חמוצה רגילה

אופן ההכנה

  • 1. שמים בבלנדר את הבזיליקום, הפרמזן המגורדת, חצי מחבילת הצנוברים ואת שמן הזית. מפעילים עד לקבלת מחית סמיכה. אם יש גושים קטנים של צנוברים - זו בדיוק המטרה, להקנות לרוטב מידה מסויימת של פריכות. מוסיפים את הסוכר ומפעילים שוב למספר שניות.
  • 2. מעבירים את התערובת לסיר, מוסיפים את השמנת לבישול והשמנת החמוצה, ומבשלים על אש נמוכה מאד ובערבוב מתמיד, עד שהשמנת והפסטו מתחברים ונוצר צבע ירקרק.
  • 3. מוסיפים את הרוטב לרביולי או פטוצ'יני, ובוזקים מעט צנוברים ופרמזן.
  • טיפ: כדי להכין פסטו שיתאים למריחה בכריכים או לפוקצה אפשר לדלג על שלב השמנת ולא לחמם את הרוטב

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully