- 1. שמים בבלנדר את הבזיליקום, הפרמזן המגורדת, חצי מחבילת הצנוברים ואת שמן הזית. מפעילים עד לקבלת מחית סמיכה. אם יש גושים קטנים של צנוברים - זו בדיוק המטרה, להקנות לרוטב מידה מסויימת של פריכות. מוסיפים את הסוכר ומפעילים שוב למספר שניות.
-
- 2. מעבירים את התערובת לסיר, מוסיפים את השמנת לבישול והשמנת החמוצה, ומבשלים על אש נמוכה מאד ובערבוב מתמיד, עד שהשמנת והפסטו מתחברים ונוצר צבע ירקרק.
-
- 3. מוסיפים את הרוטב לרביולי או פטוצ'יני, ובוזקים מעט צנוברים ופרמזן.
-
- טיפ: כדי להכין פסטו שיתאים למריחה בכריכים או לפוקצה אפשר לדלג על שלב השמנת ולא לחמם את הרוטב