מלוואח ממולא בשר טחון

מתכון מאת: לוטן לחמי,lotan_l@hotmail.co.il
שלושת האופים מציעים מתכון מלוואח מתוק  ליום האהבה (צילום א סהר).
שלושת האופים מציעים מתכון מלוואח מתוק ליום האהבה (צילום א סהר)

מצרכים

  • 8 יחידות מלוואח קפוא
  • 1 ק"ג בשר כבש טחון טרי
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • פטרוזיליה קצוצה
  • מלח, פלפל
  • מעט כמון
  • מעט טימין
  • 2 חלמוני ביצה טרופים
  • מעט שומשום

אופן ההכנה

  • 1. מניחים כל יחידת מלוואח בנפרד על הניילון בו הוא עטוף, להפשרה בטמפרטורת החדר.
  • 2. מחממים תנור לחום של 150-180 מעלות.
  • 3. מחממים בסיר שמן זית, ומוסיפים את הבשר הטחון, בצל, פטרוזיליה ותבלינים. מטגנים מעט ומפוררים את הבשר.
  • 4. מניחים כף מתערובת הבשר במרכז כל מלוואח, ויוצרים צורה של טור בשר בגובה של ס"מ.
  • 5. מקפלים כל מלוואח לחצי בעזרת הניילון עליו הוא מונח. מהדקים את השפה כך שהכיס שנוצר יהיה אטום לגמרי.
  • 6. מסירים את הניילון מהמלוואח ומניחים בתבנית על נייר אפייה. מורחים את החלק העליון של המלווח בחלמון הטרוף ובוזקים שומשום.
  • 7. חורצים 3 קווים קצרים בעזרת סכין על החלק העליון, כדי למנוע התפוצצות במהלך האפייה.
  • 8. חורצים קווים באמצעות מזלג לאורך השפה המהודקת ליצירת מראה אסתטי ולהידוק נוסף של השפה.
  • 9. אופים בתנור במשך 20-30 דקות.
  • 10. מגישים חם עם רוטב אהוב.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully