מרק ירקות משתנה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 75 גר' חמאה
- 1/2 כפית גרעיני קימל
- 1 ראש שום פרוס לפרוסות דקות
- 300 גר' ירק: דלעת או קישואים, או תפוחי אדמה, או בטטות, או כרובית, או ברוקולי
- 2.5 ליטר מרק עוף (אפשר גם מים)
- מלח, פלפל
אופן ההכנה
- 1. ממיסים את החמאה בסיר. מוסיפים את הקימל והשום, ומטגנים על אש נמוכה עד שהשום משחים.
- 2. חותכים את הירק שבחרתם לקוביות (לא מומלץ לשלב מספר סוגים) ומוסיפים לסיר . מבשלים במשך 5 דק'.
- 3. מוסיפים את מרק העוף ומבשלים במשך כשעה נוספת.
- 4. טוחנים את הירקות במוט בלנדר - בתוך הסיר, מוסיפים מלח ופלפל טחון טרי.
- 5. מגישים חם, עם קרוטונים מטוגנים.