אינגרייה (תבשיל חצילים חמוץ מתוק)
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 חציל בינוני פרוס לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ
- 3 כפות שמן זית
- 3 בצלים בינוניים פרוסים לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ
- 6-7 עגבניות גדולות ובשלות פרוסות לעיגולים באותו עובי
- 4 כפיות סוכר
- 2 כפות אבקת מרק עוף
- מיץ סחוט מ 1/2 לימון טרי
אופן ההכנה
- 1. מפזרים מלח מעל פרוסות החציל ומניחים מעל מסננת כ- 1/2 שעה. שוטפים ומייבשים במגבת.
- 2. בסיר בעל תחתית עבה שמים שמן זית, מסדרים את פרוסות הבצל בשכבה אחידה ומפזרים מעל כפית סוכר. מסדרים פרוסות עגבנייה, מפזרים כפית סוכר וכף אבקת מרק עוף. מסדרים שכבת פרוסות חצילים ומפזרים מעליה מעליה כפית סוכר. כך שוב עגבניות ושוב חצילים. מעל השכבה האחרונה שופכים את מיץ הלימון.
- 3. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ שעתיים וחצי. לא מערבבים במהלך הבישול.
- 4. ניתן להגיש בליווי אורז לבן