לצ'ו הונגרי
הלצ'ו הוא הדבר הקרוב ביותר בהונגריה לשקשוקה המקומית שלנו. כאן אמנם אין ביצים, אבל יש אורז שנמס אל תוך הרוטב ומספק ארוחה ממלאת במיוחד
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- שמן זית
- שמן סויה
- 4 פלפלים ירוקים
- 4-5 עגבניות רכות
- 1 בצל
- 3 שיני שום
- 1/3 כוס אורז שטוף
- 3 כפות אבקת מרק עוף
- מלח
- פלפל
- מעט פפריקה אדומה חריפה
אופן ההכנה
- 1. חותכים את הבצל והשום לקוביות קטנות. מנקים כל פלפל מהגרעינים וחותכים לרצועות דקות באורך של 2-1 ס"מ.
- 2. שמים שמן זית וסויה בסיר גדול עם מכסה, ומטגנים את הבצל על אש בינונית עד שמתרכך, כ-2 דקות בערך.
- 3. מוסיפים את הפלפלים והשום. מכסים ומבשלים 3 דקות. מערבבים מדי פעם. מוסיפים את העגבניות ומבשלים 3 דקות נוספות.
- 4. מוסיפים את האורז, אבקת המרק, מלח ופלפל לפי הטעם ופפריקה. מערבבים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה שהאורז מתרכך.