פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      חזה עוף ברוטב לימון וג'ינג'ר

      מתכון של יוחאי מפורום וואלה! אוכל

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      שורש גינגר (Artoday)
      שורש גינגר (Artoday)

      מצרכים

      • חצי חזה עוף לכל סועד
      • קמח
      • שמן זית
      • 2 כפות חמאה
      • ציר עוף (או מים חמים עם אבקת מרק בערך כוס)
      • 1 בצל שאלוט קצוץ דק
      • כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ
      • 2 שיני שום קצוצות
      • חצי כפית גרדת לימון
      • מיץ מחצי לימון
      • כוסברה או פטרוזיליה קצוצה

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים שמן זית במחבת וממיסים חמאה.
      • 2. ממליחים ומפלפלים את העוף, טובלים בקמח ומנערים. מטגנים במחבת עד שמשחים מכל צד (על אש בינונית). מוצאים מהמחבת ומניחים בצלחת בצד.
      • 3. באותה מחבת מטגנים שום, בצל וג'ינג'ר כדקה. מוסיפים ציר עוף, מיץ לימון וגרדת לימון.
      • 4. מבשלים על אש גבוהה עד שהנפח מצטמצם לשליש ומחזירים את העוף לחימום קל. לא שוכחים להוסיף את המיצים מהצלחת.
      • 5. מוציאים את העוף, מסירים מהאש ומוסיפים כף חמאה נוספת עד שנמסה, יוצקים מהרוטב על העוף ומפזרים מהעשבים הירוקים.
      • גיוונים: אפשר להחליף את הג'ינג'ר בפטריות ולהחליף את מיץ וקליפת הלימון ביין אדום.

      מתכונים נוספים

      חזה עוף ברוטב לימון וג'ינג'ר
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -