מאפינס משמשים
גרסה ביתית לחטיף התעשייתי
מאפינס משמשים (נגה משל) (צילום: מערכת וואלה! NEWS)
מחשבון המרות
- 1/3 1 כוסות קמח תופח (או 1/3 1 כוסות קמח רגיל + כפית גדושה אבקת אפייה)
- 1/3 כפית מלח
- 5 כפות סוכר
- 50 גר' חמאה מומסת
- ½ כפית תמצית וניל
- 1 ביצה
- 2 כפות מיץ תפוזים (או אפרסקים)
- 1/3 כוס חלב
- כף שמנת חמוצה
- כוס משמשים טריים חתוכים לקוביות קטנות (כ 3 משמשים גדולים וכתומים)
- כף סוכר + ½ כפית קינמון לזרייה (לא חובה)
- 1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
- 2. משמנים היטב 10 תבניות חד פעמיות קטנות (בקוטר של כ 5 ס"מ) או תבנית שקעים.
- 3. מערבבים בקערה קטנה את הקמח התופח (או קמח + אבקת אפיה) והמלח.
- 4. מוסיפים לחלב את מיץ התפוזים.
- 5. בקערה בינונית טורפים את הביצה, הסוכר והחמאה המומסת בעזרת מיקסר ידני כ-2 דקות.
- 6. מוסיפים לקערה את תערובת הקמח, השמנת ותערובת החלב והמיץ לסירוגין וממשיכים לערבל בעדינות רק עד שהקמח נבלע בתוך התערובת.
- 7. מוסיפים את קוביות המשמשים ומקפלים בעדינות לתוך התערובת (בעזרת כף או מרית).
- 8. ממלאים את התבניות המשומנות עד ל- 2/3 מגובהן. אפשר לזרות מעט סוכר וקינמון למעלה (לא חובה).
- 9. מסדרים את התבניות הקטנות על גבי תבנית גדולה.
- 10. אופים כ 20 דקות עד שהמאפינס מזהיבים והתערובת יבשה מבפנים (בודקים בעזרת קיסם).
- 11. מצננים מעט וזוללים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה