- 1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
-
- 2. משמנים היטב 10 תבניות חד פעמיות קטנות (בקוטר של כ 5 ס"מ) או תבנית שקעים.
-
- 3. מערבבים בקערה קטנה את הקמח התופח (או קמח + אבקת אפיה) והמלח.
-
- 4. מוסיפים לחלב את מיץ התפוזים.
-
- 5. בקערה בינונית טורפים את הביצה, הסוכר והחמאה המומסת בעזרת מיקסר ידני כ-2 דקות.
-
- 6. מוסיפים לקערה את תערובת הקמח, השמנת ותערובת החלב והמיץ לסירוגין וממשיכים לערבל בעדינות רק עד שהקמח נבלע בתוך התערובת.
-
- 7. מוסיפים את קוביות המשמשים ומקפלים בעדינות לתוך התערובת (בעזרת כף או מרית).
-
- 8. ממלאים את התבניות המשומנות עד ל- 2/3 מגובהן. אפשר לזרות מעט סוכר וקינמון למעלה (לא חובה).
-
- 9. מסדרים את התבניות הקטנות על גבי תבנית גדולה.
-
- 10. אופים כ 20 דקות עד שהמאפינס מזהיבים והתערובת יבשה מבפנים (בודקים בעזרת קיסם).
-
- 11. מצננים מעט וזוללים.