מתכונים חמים

מאפינס משמשים

גרסה ביתית לחטיף התעשייתי

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה!
  • 30 דקות סה"כ

  • דרגת קושי בינונית

מאפינס משמשים (נגה משל) (צילום: מערכת וואלה!)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 1/3 1 כוסות קמח תופח (או 1/3 1 כוסות קמח רגיל + כפית גדושה אבקת אפייה)
  • 1/3 כפית מלח
  • 5 כפות סוכר
  • 50 גר' חמאה מומסת
  • ½ כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה
  • 2 כפות מיץ תפוזים (או אפרסקים)
  • 1/3 כוס חלב
  • כף שמנת חמוצה
  • כוס משמשים טריים חתוכים לקוביות קטנות (כ – 3 משמשים גדולים וכתומים)
  • כף סוכר + ½ כפית קינמון לזרייה (לא חובה)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
  • 2. משמנים היטב 10 תבניות חד פעמיות קטנות (בקוטר של כ – 5 ס"מ) או תבנית שקעים.
  • 3. מערבבים בקערה קטנה את הקמח התופח (או קמח + אבקת אפיה) והמלח.
  • 4. מוסיפים לחלב את מיץ התפוזים.
  • 5. בקערה בינונית טורפים את הביצה, הסוכר והחמאה המומסת בעזרת מיקסר ידני כ-2 דקות.
  • 6. מוסיפים לקערה את תערובת הקמח, השמנת ותערובת החלב והמיץ לסירוגין וממשיכים לערבל בעדינות רק עד שהקמח נבלע בתוך התערובת.
  • 7. מוסיפים את קוביות המשמשים ומקפלים בעדינות לתוך התערובת (בעזרת כף או מרית).
  • 8. ממלאים את התבניות המשומנות עד ל- 2/3 מגובהן. אפשר לזרות מעט סוכר וקינמון למעלה (לא חובה).
  • 9. מסדרים את התבניות הקטנות על גבי תבנית גדולה.
  • 10. אופים כ – 20 דקות עד שהמאפינס מזהיבים והתערובת יבשה מבפנים (בודקים בעזרת קיסם).
  • 11. מצננים מעט וזוללים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully