- 1. טוחנים את השקדים (או האגוזים) במעבד מזון ומוסיפים את הקוואקר, הסוכר, הקמח והמלח.
-
- 2. מוסיפים בהדרגה את השמן.
-
- 3. מוסיפים בהדרגה כף אחר כף את מיץ התפוחים עד שהבצק מתאחד לגוש אך אינו דביק מדי.
-
- 4. משמנים את התבנית ומהדקים אליה את הבצק. אופים בתנור שחומם מראש ל- C 190 כ-20 דקות עד שהבצק מזהיב.
-
- 5. בינתיים מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים. את החלמונים מערבלים במעבד מזון יחד עם הממתיק עד שיווצר קרם אחיד, מוסיפים את הטופו וטוחנים היטב. מוסיפים את גרידת הלימון, מיץ הלימון, המלח ותמצית הווניל.
-
- 6. מחלקים את התערובת לשניים. למחציתה מוסיפים את אבקת החרובים או הקקאו מערבבים היטב במערבל מזון.
-
- 7. לכל חלק מהתערובת מוסיפים 1 כף עמילן תירס ומערבבים היטב.
-
- 8. מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומחלקים את הקצף בין שתי התערובות. מקפלים את הקצף בעדינות לקבלת מרקם אחיד.
-
- 9. יוצקים על התחתית האפויה קודם את תערובת הטופו החומה (עם אבקת החרובים או הקקאו) ומעליה את תערובת הטופו הלבנה.
-
- 10. אופים בתנור ב- C180 כ-30-40 דקות עד שהעוגה יציבה במגע (עד שקיסם הננעץ בה יוצא נקי).
-
- 11. פותחים מעט את דלת התנור ומקררים את העוגה בהדרגה.
-
- 12. מסדרים מעל את פרוסות תות השדה ואגוזי המלך ומגישים.