עוגת פרג עם שוקולד
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 200 גרם פרג טחון
- 1 כוס יין אדום
- 4 ביצים
- 1/2 1 כוסות סוכר
- 1 סוכר וניל
- 1 כוס שמן
- 1 כוס קוקוס
- 1 כוס קמח תופח
- לציפוי:
- 4 כפות קקאו
- 6 כפות סוכר
- 10 כפות מים
- 50 גרם מרגרינה
- אגוזי מלך קצוצים לקישוט
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את הפרג והיין על להבה נמוכה כשתי דקות.
- 2. בקערה נפרדת מקציפים את הביצים, כוס וחצי סוכר וסוכר וניל. מפסיקים את ההקצפה ומוסיפים שמן, קוקוס וקמח. ממשיכים להקציף עוד שתי דקות.
- 3. מוסיפים את הפרג ומערבבים היטב.
- 4. משמנים תבנית בינונית, מעבירים אליה את התערובת ואופים בחום של 150 מעלות כ-50 דקות.
- 5. מכינים את הציפוי: מבשלים את כל החומרים עד לרתיחה. שופכים על העוגה כשהיא עדיין חמה. אפשר לקשט באגוזי מלך קצוצים.