וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פסטה קייצית

מתכון מאת: דנה מלמד, מערכת וואלה

מנת פסטה עם ברוקולי. Artoday
מנת פסטה עם ברוקולי

מצרכים למתכון

  • 250 גרם פסטה קצרה (½ חבילה)
  • כוס עגבניות שרי חצויות
  • 1 תפרחת ברוקולי טרייה מחולקת לפרחים קטנים
  • 10 גבעולי אספרגוס חתוכים לפיסות באורך 3 ס"מ
  • ½ כוס אפונה קפואה
  • שן שום פרוסה לפרוסות דקות
  • 1 בצל סגול קצוץ דק
  • כמה עלי בזיליקום או טימין
  • 1/3 כוס שמן זית משובח
  • מעט פרמזן (לא חובה)
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

  • 1. מבשלים את הפסטה במי מלח ואחרי חמש דקות מוסיפים לסיר את הברוקולי, האפונה והאספרגוס.
  • 2. ממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות עד שהפסטה מוכנה, אך לא רכה מדי, וגם הירקות עדיין מעט קשים וצבעם ירוק עז.
  • 3. בינתיים מחממים מעט שמן במחבת ומזהיבים את הבצל הסגול . מוסיפים עגבניות, שום, בזיליקום/טימין, מלח והפלפל.
  • 4. מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את שמן הזית הנותר.
  • 5. מסננים את הפסטה עם הירקות הירוקים ומעבירים לקערה עם שמן הזית, הבצל, השום והעגבניות.
  • 6. מערבבים הכל, מתקנים תיבול ומוסיפים פיסות פרמזן גדולות (בעזרת קולפן).
  • אפשר להוסיף צנוברים או שקדים מולבנים פרוסים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully