- 1. מבשלים את הפסטה במי מלח ואחרי חמש דקות מוסיפים לסיר את הברוקולי, האפונה והאספרגוס.
-
- 2. ממשיכים לבשל עוד כ-5 דקות עד שהפסטה מוכנה, אך לא רכה מדי, וגם הירקות עדיין מעט קשים וצבעם ירוק עז.
-
- 3. בינתיים מחממים מעט שמן במחבת ומזהיבים את הבצל הסגול . מוסיפים עגבניות, שום, בזיליקום/טימין, מלח והפלפל.
-
- 4. מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את שמן הזית הנותר.
-
- 5. מסננים את הפסטה עם הירקות הירוקים ומעבירים לקערה עם שמן הזית, הבצל, השום והעגבניות.
-
- 6. מערבבים הכל, מתקנים תיבול ומוסיפים פיסות פרמזן גדולות (בעזרת קולפן).
-
- אפשר להוסיף צנוברים או שקדים מולבנים פרוסים.