לזניה בשרית
מעטים המאכלים שהם גם מנחמים, גם טעימים בטירוף וגם די קלים להכנה כמו לזניה. הגרסא הזו, עם בשר בקר ועג
לזניה בשרית (צילום: ShutterStock)
מחשבון המרות
- 250 גרםבשר בקר טחון
- 1 ראש סלרי מגורר
- 2 גזרים מגוררים
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- ¼ כפיתפטרוזיליה קצוצה
- 4 שיני שום כתושות
- עגבניות מיובשות לפי הטעם
- ¼ כוססולת
- שמן לטיגון
- מלח
לרוטב
- 1 כףאבקת מרק עוף
- 1 קופסאעגבניות מרוסקות 800 גרם
איך מכינים לזניה בשרית?
- 1בווק מחממים שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף, מוסיפים שום, שורש סלרי וגזרים, מטגנים מספר דקות, מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב עד שמשתנה הצבע, מוסיפים את הפטרוזיליה, הסולת עגבניות מיובשות לפי טעם ומעט מלח ומטגנים עוד מספר דקות, מורידים מהאש.
- 2מכינים את הרוטב: מערבבים כף אבקת מרק עוף עם חצי כוס מים רותחים ומוסיפים לעגבניות המרוסקות.
- 3משמנים תבנית ומסדרים שכבה של עלי לזניה (ללא צורך בבישול) עליה שכבת רוטב ושכבת בשר עד שנגמר הבשר. השכבה האחרונה בתבנית צריכה להיות רוטב.
- 4אופים ב-180 מעלות במשך 50 דקות.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה