וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לזניה בשרית

מעטים המאכלים שהם גם מנחמים, גם טעימים בטירוף וגם די קלים להכנה כמו לזניה. הגרסא הזו, עם בשר בקר ועג

מתכון מאת: מלי סרוסי,maliraz@walla.co.il

20 דקות עבודה,60 דקות סה"כ,דרגת קושי בינונית,1 יחידות,4 סועדים
לזניה בשרית. ShutterStock
לזניה בשרית

מצרכים למתכון

    • 250גרםבשר בקר טחון
    • 1ראש סלרי מגורר
    • 2גזרים מגוררים
    • 1בצל גדול קצוץ דק
    • ¼כפיתפטרוזיליה קצוצה
    • 4שיני שום כתושות
    • עגבניות מיובשות לפי הטעם
    • ¼כוססולת
    • שמן לטיגון
    • מלח
  • לרוטב

    • 1כףאבקת מרק עוף
    • 1קופסאעגבניות מרוסקות 800 גרם

אופן ההכנה

איך מכינים לזניה בשרית?

  • 1
    בווק מחממים שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף, מוסיפים שום, שורש סלרי וגזרים, מטגנים מספר דקות, מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב עד שמשתנה הצבע, מוסיפים את הפטרוזיליה, הסולת עגבניות מיובשות לפי טעם ומעט מלח ומטגנים עוד מספר דקות, מורידים מהאש.
  • 2
    מכינים את הרוטב: מערבבים כף אבקת מרק עוף עם חצי כוס מים רותחים ומוסיפים לעגבניות המרוסקות.
  • 3
    משמנים תבנית ומסדרים שכבה של עלי לזניה (ללא צורך בבישול) עליה שכבת רוטב ושכבת בשר עד שנגמר הבשר. השכבה האחרונה בתבנית צריכה להיות רוטב.
  • 4
    אופים ב-180 מעלות במשך 50 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully