לזניה בשרית
מעטים המאכלים שהם גם מנחמים, גם טעימים בטירוף וגם די קלים להכנה כמו לזניה. הגרסא הזו, עם בשר בקר ועג
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 250גרםבשר בקר טחון
- 1ראש סלרי מגורר
- 2גזרים מגוררים
- 1בצל גדול קצוץ דק
- ¼כפיתפטרוזיליה קצוצה
- 4שיני שום כתושות
- עגבניות מיובשות לפי הטעם
- ¼כוססולת
- שמן לטיגון
- מלח
לרוטב
- 1כףאבקת מרק עוף
- 1קופסאעגבניות מרוסקות 800 גרם
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים לזניה בשרית?
- 1בווק מחממים שמן ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף, מוסיפים שום, שורש סלרי וגזרים, מטגנים מספר דקות, מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב עד שמשתנה הצבע, מוסיפים את הפטרוזיליה, הסולת עגבניות מיובשות לפי טעם ומעט מלח ומטגנים עוד מספר דקות, מורידים מהאש.
- 2מכינים את הרוטב: מערבבים כף אבקת מרק עוף עם חצי כוס מים רותחים ומוסיפים לעגבניות המרוסקות.
- 3משמנים תבנית ומסדרים שכבה של עלי לזניה (ללא צורך בבישול) עליה שכבת רוטב ושכבת בשר עד שנגמר הבשר. השכבה האחרונה בתבנית צריכה להיות רוטב.
- 4אופים ב-180 מעלות במשך 50 דקות.