וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פשטידת קישואים וזיתים

הקישואים והזיתים משתלבים נהדר ויוצרים פשטידה בעלת טעם מיוחד. בצילום אפיתי את הפשטידה בתבנית פאי, ועם בסיס בצק שק"ם (350 גרם קמח תופח, 1 שמנת חמוצה או אשל, 200 גרם מרגרינה או חמאה).

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה

פשטידת קישואים וזיתים (סמדר ולטר). מערכת וואלה!
פשטידת קישואים וזיתים (סמדר ולטר)

מצרכים למתכון

  • 2-3 קישואים בינוניים
  • 2 ביצים
  • 1 גביע גבינה לבנה או קוטג', מסוג כלשהו, רצוי עם זיתים. אפשר גם כמה ימים אחרי שעבר תאריך פג התוקף.
  • 100 גרם גבינה צהובה מסוג כלשהו, מגוררת, אפשר גבינה צהובה 9% או מסוג ה"צהובה הטובה". אם יש לכם גבינה צהובה עם זיתים- מצוין. אפשר לוותר בכלל.
  • 100-150 גרם זיתים ירוקים, או שחורים, או גם וגם
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • * תבנית בינונית: עגולה בקוטר 24, או מרובעת, או מלבנית.

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
  • 2. קולפים את הקישואים ומגררים דק במעבד מזון, או בקוצץ חשמלי, או בפומפייה. סוחטים מהנוזלים ושמים בקערה.
  • 3. מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית.
  • 4. אופים כ-40-45 דקות, או עד שהפשטידה יציבה ושחומה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully