פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      פשטידת קישואים וזיתים

      הקישואים והזיתים משתלבים נהדר ויוצרים פשטידה בעלת טעם מיוחד. בצילום אפיתי את הפשטידה בתבנית פאי, ועם בסיס בצק שק"ם (350 גרם קמח תופח, 1 שמנת חמוצה או אשל, 200 גרם מרגרינה או חמאה).

      5 מדרגים / 3.33 כוכבים

      פשטידת קישואים וזיתים (סמדר ולטר) (מערכת וואלה! NEWS)
      פשטידת קישואים וזיתים (סמדר ולטר) (מערכת וואלה! NEWS)

      מצרכים

      • 2-3 קישואים בינוניים
      • 2 ביצים
      • 1 גביע גבינה לבנה או קוטג', מסוג כלשהו, רצוי עם זיתים. אפשר גם כמה ימים אחרי שעבר תאריך פג התוקף.
      • 100 גרם גבינה צהובה מסוג כלשהו, מגוררת, אפשר גבינה צהובה 9% או מסוג ה"צהובה הטובה". אם יש לכם גבינה צהובה עם זיתים- מצוין. אפשר לוותר בכלל.
      • 100-150 גרם זיתים ירוקים, או שחורים, או גם וגם
      • 1/2 כפית מלח
      • 1/2 כפית פלפל שחור
      • * תבנית בינונית: עגולה בקוטר 24, או מרובעת, או מלבנית.

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
      • 2. קולפים את הקישואים ומגררים דק במעבד מזון, או בקוצץ חשמלי, או בפומפייה. סוחטים מהנוזלים ושמים בקערה.
      • 3. מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית.
      • 4. אופים כ-40-45 דקות, או עד שהפשטידה יציבה ושחומה.

      עוד מתכוני פשטידות

      פשטידת קישואים וזיתים
      הולך טוב עם בירה...
      אזהרה: מכיל אלכוהול - מומלץ להימנע משתייה מופרזת

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -