פשטידת קישואים וזיתים
הקישואים והזיתים משתלבים נהדר ויוצרים פשטידה בעלת טעם מיוחד. בצילום אפיתי את הפשטידה בתבנית פאי, ועם בסיס בצק שק"ם (350 גרם קמח תופח, 1 שמנת חמוצה או אשל, 200 גרם מרגרינה או חמאה).
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2-3 קישואים בינוניים
- 2 ביצים
- 1 גביע גבינה לבנה או קוטג', מסוג כלשהו, רצוי עם זיתים. אפשר גם כמה ימים אחרי שעבר תאריך פג התוקף.
- 100 גרם גבינה צהובה מסוג כלשהו, מגוררת, אפשר גבינה צהובה 9% או מסוג ה"צהובה הטובה". אם יש לכם גבינה צהובה עם זיתים- מצוין. אפשר לוותר בכלל.
- 100-150 גרם זיתים ירוקים, או שחורים, או גם וגם
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- * תבנית בינונית: עגולה בקוטר 24, או מרובעת, או מלבנית.
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
- 2. קולפים את הקישואים ומגררים דק במעבד מזון, או בקוצץ חשמלי, או בפומפייה. סוחטים מהנוזלים ושמים בקערה.
- 3. מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית.
- 4. אופים כ-40-45 דקות, או עד שהפשטידה יציבה ושחומה.