סלט חצילים ופלפלים ברוטב עגבניות
חצילים ופלפלים, הזוג המלכותי, בסלט טעים עם רוטב.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1 חציל גדול
- 3 פלפלים אדומים
- 2 עגבניות, אפשרי שיהיו רכות
- קופסה בינונית של רסק עגבניות (260 גרם)
- 3 כפות שמן רגיל או שמן זית
- 4 שיני שום
- 1/4 כוס מים
- 1 כפית סחוג או טבסקו, אפשר להוסיף עוד אם אוהבים חריף
- 1 כף חומץ
- 1 כף סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
- 1. חותכים את החציל, מבלי לקלוף, לקוביות בינוניות. חותכים את הפלפלים והעגבניות לקוביות בינוניות. פורסים את השום לפרוסות דקות.
- 2. מחממים 2 כפות שמן במחבת גדולה ומוסיפים את החציל. מטגנים עד שמתרכך מעט, מוסיפים את הפלפלים ומטגנים-מאדים עד שהכול רך. מעבירים לכלי.
- 3. באותה מחבת מחממים כף שמן, מוסיפים את העגבניות, רסק, שום, מים, סחוג או טבסקו, חומץ, סוכר, מלח ופלפל. מערבבים ומטגנים כ-3-5 דקות, עד שמתקבל רוטב אחיד. מערבבים בעדינות עם הפלפלים והחצילים. מגישים מיד, חם, או מצננים ושומרים במקרר.