וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אינצ'לדה חזה עוף

פירוש השם אינצ'לדה הוא "עם צ'ילי". זהו מעין בלינצ'ס מקסיקני - טורטיה מלאה בשפע של מרכיבים טעימים, שאפשר לאכול כחטיף, כמנה ראשונה או כמנה עיקרית. מתכון של מסעדת "בוריטוס" בתל אביב

מתכון מאת: מערכת וואלה

אינצלדה חזה עוף של מסעדת בוריטוס.
אינצלדה חזה עוף של מסעדת בוריטוס

מצרכים למתכון

  • 25 גרם חמאה
  • 1 כף שמן זית
  • חזה עוף טרי 500 גרם חתוך לקוביות קטנות של 1 ס"מ
  • 1 כרישה קצוצה דק
  • 8 פטריות שמפיניון קצוצות דק
  • 150 מ"ל גרעיני תירס טרי או קפוא
  • 2 שיני שום קלוף וכתוש
  • ½ כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כף כוסברה קצוצה
  • 1 כפית אורגנו
  • 1 כפית כמון
  • 250 מ"ל עגבניות מרוסקות
  • 500 מ"ל ציר מרק עוף
  • 250 מ"ל חלב
  • 200 מ"ל שמנת חמוצה
  • 200 מ"ל גבינת צ'דר מגוררת
  • 9 טורטיות קטנות (קוטר 15 ס"מ)

אופן ההכנה

  • 1. במחבת גדולה מחממים את החמאה, השמן זית והשום. מוסיפים את קוביות העוף ומבשלים קלות במשך 3 דקות. מוסיפים את כל הירקות (חוץ מהעגבניות) ומתבלים. מערבבים קלות במשך 3 דקות.
  • 2. מוסיפים את ציר העוף ומבשלים כ-5 דקות נוספות עד שהעוף מבושל.
  • 3. מעבירים את כל תכולת המחבת במסננת. את החומרים המסוננים מניחים בקערה בצד ואת הנוזלים מחזירים למחבת, על אש נמוכה.
  • 4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, חלב ושמנת ומערבבים היטב עד שהרוטב אחיד וסמיך. מורידים מהאש ומוזגים את הרוטב לקערה.
  • 5. טובלים כל טורטיה ברוטב ומניחים על צלחת שטוחה. בעזרת כף מניחים קצת מתבשיל הירקות והעוף במרכז הטורטיה לרוחבה ומגלגלים את הטורטיה עם המלית.
  • 6. מניחים את הטורטיות הממולאות בשורה צפופה בתוך תבנית אפיה ומוזגים עליהן את הרוטב. מפזרים על הכול את הגבינה המגורדת.
  • 7. אופים בתנור בחום של 200 מעלות במשך 15 דקות או עד השחמה.
  • הגשה: בעזרת כף שטוחה מניחים 2-3 אינצ'לדות על צלחת רחבה. מומלץ להגיש עם אורז מקסיקני ושעועית. אפשר לקשט עם לימון או ליים ועלי כוסברה טרייה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully