פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      אינצ'לדה חזה עוף

      פירוש השם אינצ'לדה הוא "עם צ'ילי". זהו מעין בלינצ'ס מקסיקני - טורטיה מלאה בשפע של מרכיבים טעימים, שאפשר לאכול כחטיף, כמנה ראשונה או כמנה עיקרית. מתכון של מסעדת "בוריטוס" בתל אביב

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      אינצלדה חזה עוף של מסעדת בוריטוס (יח
      אינצלדה חזה עוף של מסעדת בוריטוס (יח"צ)

      מצרכים

      • 25 גרם חמאה
      • 1 כף שמן זית
      • חזה עוף טרי 500 גרם חתוך לקוביות קטנות של 1 ס"מ
      • 1 כרישה קצוצה דק
      • 8 פטריות שמפיניון קצוצות דק
      • 150 מ"ל גרעיני תירס טרי או קפוא
      • 2 שיני שום קלוף וכתוש
      • ½ כפית מלח
      • 1/2 כפית פלפל שחור
      • 1 כף כוסברה קצוצה
      • 1 כפית אורגנו
      • 1 כפית כמון
      • 250 מ"ל עגבניות מרוסקות
      • 500 מ"ל ציר מרק עוף
      • 250 מ"ל חלב
      • 200 מ"ל שמנת חמוצה
      • 200 מ"ל גבינת צ'דר מגוררת
      • 9 טורטיות קטנות (קוטר 15 ס"מ)

      אופן ההכנה

      • 1. במחבת גדולה מחממים את החמאה, השמן זית והשום. מוסיפים את קוביות העוף ומבשלים קלות במשך 3 דקות. מוסיפים את כל הירקות (חוץ מהעגבניות) ומתבלים. מערבבים קלות במשך 3 דקות.
      • 2. מוסיפים את ציר העוף ומבשלים כ-5 דקות נוספות עד שהעוף מבושל.
      • 3. מעבירים את כל תכולת המחבת במסננת. את החומרים המסוננים מניחים בקערה בצד ואת הנוזלים מחזירים למחבת, על אש נמוכה.
      • 4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, חלב ושמנת ומערבבים היטב עד שהרוטב אחיד וסמיך. מורידים מהאש ומוזגים את הרוטב לקערה.
      • 5. טובלים כל טורטיה ברוטב ומניחים על צלחת שטוחה. בעזרת כף מניחים קצת מתבשיל הירקות והעוף במרכז הטורטיה לרוחבה ומגלגלים את הטורטיה עם המלית.
      • 6. מניחים את הטורטיות הממולאות בשורה צפופה בתוך תבנית אפיה ומוזגים עליהן את הרוטב. מפזרים על הכול את הגבינה המגורדת.
      • 7. אופים בתנור בחום של 200 מעלות במשך 15 דקות או עד השחמה.
      • הגשה: בעזרת כף שטוחה מניחים 2-3 אינצ'לדות על צלחת רחבה. מומלץ להגיש עם אורז מקסיקני ושעועית. אפשר לקשט עם לימון או ליים ועלי כוסברה טרייה.

      עוד מתכוני עוף

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -