- 1. במחבת גדולה מחממים את החמאה, השמן זית והשום. מוסיפים את קוביות העוף ומבשלים קלות במשך 3 דקות. מוסיפים את כל הירקות (חוץ מהעגבניות) ומתבלים. מערבבים קלות במשך 3 דקות.
-
- 2. מוסיפים את ציר העוף ומבשלים כ-5 דקות נוספות עד שהעוף מבושל.
-
- 3. מעבירים את כל תכולת המחבת במסננת. את החומרים המסוננים מניחים בקערה בצד ואת הנוזלים מחזירים למחבת, על אש נמוכה.
-
- 4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, חלב ושמנת ומערבבים היטב עד שהרוטב אחיד וסמיך. מורידים מהאש ומוזגים את הרוטב לקערה.
-
- 5. טובלים כל טורטיה ברוטב ומניחים על צלחת שטוחה. בעזרת כף מניחים קצת מתבשיל הירקות והעוף במרכז הטורטיה לרוחבה ומגלגלים את הטורטיה עם המלית.
-
- 6. מניחים את הטורטיות הממולאות בשורה צפופה בתוך תבנית אפיה ומוזגים עליהן את הרוטב. מפזרים על הכול את הגבינה המגורדת.
-
- 7. אופים בתנור בחום של 200 מעלות במשך 15 דקות או עד השחמה.
-
- הגשה: בעזרת כף שטוחה מניחים 2-3 אינצ'לדות על צלחת רחבה. מומלץ להגיש עם אורז מקסיקני ושעועית. אפשר לקשט עם לימון או ליים ועלי כוסברה טרייה.