בטטות אפויות
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 בטטות גדולות ( או לפי כמות האנשים)
- 1 בצל גדול פרוס לפרוסות
- אבקת מרק עוף או בטעם פטריות
- שמן זית לפי הטעם
- כמון לפי הטעם
- תבלין גריל עוף
- מלח
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את הבטטות על הגז, עד שיתרככו. בינתיים מטגנים את פרוסות הבצל (מומלץ בשמן זית) עד להשחמה.
- 2. חותכים את הבטטות לריבועים ומניחים על נייר אפיה, בתבנית. מעל הבטטות שופכים את שמן הזית, אבקת המרק, כמון, תבלין גריל עוף ומלח.
- 3. מערבבים מעט עם הידיים ומוסיפים מעל הבטטות את הבצל המטוגן בצורה מפוזרת, יחד עם השמן שבו טוגנו. אפשר להוסיף רוזמרין מעל.
- 4. אופים בטמפרטורה של 180 מעלות, במשך 15 דקות.