בטטה אפויה
מתכון של השף ויקטור כהן עבור "דורות מוצרי שום ותיבול"
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים ל-4 מנות:
- 4 יח' בטטה אדומה ויפה או 4 פרוסות בעובי 2 ס"מ
- 4 כפות דבש
- 4 קוביות ג'ינג'ר דורות
- 4 כפות סוכר חום
- קינמון
- 4 פיסות נייר כסף לעטיפת המנה
- מעט פלפל שחור (רק לעקיצה)
אופן ההכנה
- 1. מערבבים את הדבש והג'ינג'ר. מניחים במרכז כל פיסת נייר מנת בטטה ומעל יוצקים את תערובת הדבש והג'נג'ר.
- 2. מפזרים מעל הבטטה את הסוכר, מעט פילפל ומעט קינמון סוגרים ואופים בתנור חם ב °200 במשך 15 דק' וממשיכים עוד כ 30 דק' בחום °160.
- אם הבטטה שלמה מומלץ לחרוץ שתי וערב, לספיגת הטעמים.