פשטידת ירקות וגבינה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חבילה של בצק עלים
- חבילה של לקט ירקות (מומלץ: גזר, כרובית ברוקולי)
- 150 גרם גבינת פרמזן מגוררת
- 150 גרם גבינת קשקבל מגוררת
- 150 גרם גבינה בולגרית מגוררת
- מלח ופלפל לפי הטעם
- ביצה
- שומשום
אופן ההכנה
- 1. משטחים את בצק העלים על תבנית גדולה (רצוי שהבצק יהיה דק ככל האפשר).
- 2. מבשלים את לקט הירקות לפי הוראות היצרן. מסננים ושופכים לקערה גדולה. מוסיפים את הגבינות המגוררות לירקות ומערבבים.
- 3. שופכים את התערובת על בצק העלים ומשטחים.
- 4. לוקחים בצק עלים וחותכים לרצועות.
- מסדרים את הרצועות בצורה של שתי וערב על הירקות.
- מורחים ביצה על הבצק ומפזרים שומשום. שמים בתנור בחום בינוני עד גבוה לכ- חצי שעה. מגישים חם.