פשטידת קישואים
פשטידת קישואים היא אופציה נפלאה לארוחה קלה, מהירה ובריאה. זאת הגרסה הנפלאה של מחבר הספר "פשטידות" קובי בר
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 5קישואים
- 3בצלים גדולים קצוצים
- ½1 כוסותקמח תופח
- ¾כוסשמן (180 מ"ל)
- ¾כוסמים (180 מ"ל)
- 3ביצים
- 1כףאבקת מרק עוף
- חופןשמיר קצוץ (רשות)
- מעטמלח לפי הטעם
- מעטפלפל לפי הטעם
- מחשבון המרות
אופן ההכנה של פשטידת קישואים
איך מכינים פשטידת קישואים?
- 1מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- 2מטגנים את הבצל הקצוץ במחבת עם מעט שמן, עד הזהבה.חשוב לערבב מידי פעם. מקררים.
- 3בינתיים מגררים את הקישואים על פומפייה עבה וסוחטים היטב מנוזלים.
- 4בקערה מערבבים את כל המרכיבים: הבצלים, הקישואים, הקמח, המים, השמן, הביצים ואבקת המרק ובוחשים לתערובת אחידה. אם רוצים מוסיפים גם שמיר קצוץ.
- 5מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם ובוחשים שנית.
- 6משמנים את התבנית ויוצקים אליה את הבלילה.
- 7אופים 50 דקות, או עד שהפשטידה תתייצב.