פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      עוגת סולת

      עוגה נימוחה ונהדרת, מושלמת להגשה לצד הקפה. התמרים מתרככים בזמן האפיה ונמסים בתוך כל ביס. מתכון של מסעדת "גואטה" ביפו.

      2 מדרגים / 1 כוכבים

      עוגת סולת של מסעדת גואטה (יח
      עוגת סולת של מסעדת גואטה (יח"צ)

      מצרכים

      • ק"ג סולת
      • 1 כוס סוכר
      • 1 אבקת אפייה
      • 2 אבקת וניל
      • 1 כוס שמן
      • 1 1/2 כוסות מים
      • כ-15 תמרים
      • לסירופ:
      • 2 1/2 כוסות סוכר
      • 3 כוסות מים
      • מעט לימון סחוט

      אופן ההכנה

      • 1. מכניסים את כל המרכיבים לתוך קערה למעט התמרים. מעבדים את כל המרכיבים לעיסה אחידה ובסוף מחלקים אותה לשתיים.
      • 2. משמנים תבנית בקוטר 26*24 ס"מ. מניחים חצי מהכמות של הבצק בעדינות בתבנית ומהדקים לדפנות.
      • 3. פותחים את התמרים ומגלענים. מניחים על מחבת עם מעט שמן על אש קטנה לכמה דקות (כדי שהם ייפתחו). לאחר מכן מניחים אותם מעל הבצק בתבנית. מניחים את החלק השני של הבצק מעל התמרים. חותכים את העוגה לריבועים (על כך ריבוע אפשר להוסיף בוטנים מעל) ומכניסים לתנור בחום של 180.
      • 4. במקביל מכניסים לסיר את חומרי הרוטב עם מעט מיץ לימון ובוחשים עד שמתקבל נוזל אחיד דבשתי. אחרי שהעוגה מוכנה שופכים עליה את נוזל הדבש ומגישים.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -