- 1. קולפים את החצילים ופורסים אותם לאורך לפרוסות בינוניות. מניחים את הפרוסות על תבנית גדולה מרופדת ניר אפייה. בוזקים מעל שמן זית ומכניסים לתנור בחום גבוה (250 מעלות) עד שהחצילים מתרככים.
-
- 2. למלית: בקערה מערבבים בשר טחון, כוסברה, בצל, רסק עגבניות, אורז שטוף (לא מבושל), שמן ותבלינים.
-
- 3. מוציאים את פרוסות חציל מהתנור ומצצנים (אפשר להכין אותן ערב קודם ולשמור במקרר)
-
- 4. הכנת הרוטב: מערבבים רסק, כמון טחון, מלח ופלפל עם מים חמים (כדי להמיס את התבלינים היטב) לפי צורך.
-
- 5. שמים בקצה של כל פרוסה מעט מילוי ומגלגלים.
- מסדרים את גלילות החציל הממולא בתבנית ושופכים מעל את הרוטב. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-230 מעלות לכ- 40 דקות.
-
- 6. מסירים את נייר הכסף ומשחימים עוד כ-10 דקות.
- מגישים כתוספת.