וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

גלילות חציל ממולאות

מתכון מאת: פאולינה,paulina_35@walla.co.il

חצילים. Artoday
חצילים

מצרכים למתכון

  • 5 חצילים ארוכים ו"קלים" (החציל קשה הוא מלא גרעינים ומרירות)
  • 1/2 ק"ג בשר טחון עגל (או כבש)
  • 1/2 חב' כוסברה קצוצה
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 1/2 כוס אורז שטוף היטב
  • מלח פלפל שחור
  • 2 כפיות אבקת מרק בטעם עוף
  • 4 כפות שמן
  • לרוטב: 4 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפיות כמון טחון
  • 1/2 כף מלח
  • 2 כפיות פלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1. קולפים את החצילים ופורסים אותם לאורך לפרוסות בינוניות. מניחים את הפרוסות על תבנית גדולה מרופדת ניר אפייה. בוזקים מעל שמן זית ומכניסים לתנור בחום גבוה (250 מעלות) עד שהחצילים מתרככים.
  • 2. למלית: בקערה מערבבים בשר טחון, כוסברה, בצל, רסק עגבניות, אורז שטוף (לא מבושל), שמן ותבלינים.
  • 3. מוציאים את פרוסות חציל מהתנור ומצצנים (אפשר להכין אותן ערב קודם ולשמור במקרר)
  • 4. הכנת הרוטב: מערבבים רסק, כמון טחון, מלח ופלפל עם מים חמים (כדי להמיס את התבלינים היטב) לפי צורך.
  • 5. שמים בקצה של כל פרוסה מעט מילוי ומגלגלים.
  • מסדרים את גלילות החציל הממולא בתבנית ושופכים מעל את הרוטב. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-230 מעלות לכ- 40 דקות.
  • 6. מסירים את נייר הכסף ומשחימים עוד כ-10 דקות.
  • מגישים כתוספת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully