מתכונים חמים

עוגת גזר עם סוכר וניל וקינמון

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • למתקדמים

עוגת גזר (סמדר ולטר)

מחשבון המרות

מצרכים

  • 6 גזרים בינוניים
  • כוס וחצי (210 גרם) קמח רגיל
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • 1 כפית קינמון
  • 3 ביצים
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 כוס אגוזים מכל סוג או שוקולד צ'יפס - לא חובה אבל משדרג מאוד
  • *2 תבניות אינגליש קייק באורך כ-30 ס"מ (או תבנית קוגלהוף, כמו בתמונה)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. קולפים את הגזרים ומגררים דק - בפומפייה או במעבד מזון.
  • 2. מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים את התבניות.
  • 3. מקציפים במיקסר (או במיקסר יד) ביצים ו-2 סוגי סוכר, עד שמתקבלת קציפה בהירה ואוורירית. מוסיפים שמן ומקציפים עד שהתערובת אחידה. מוסיפים גזר ומקציפים קצרות, עד שנבלע בתערובת. מפסיקים את פעולת ההקצפה. אם רוצים, מוסיפים אגוזים/שוקולד צ'יפס ומערבבים.
  • 4. מנפים מעל קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה וקינמון. מערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 5. מחלקים את התערובת בין התבניות. מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות, או עד שהעוגות שחומות ויציבות למגע וקיסם הננעץ בהן יוצא יבש. מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה סגורה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully