פירה בזיליקום
מתכון של השף רונן כהן, מסעדת "פסיפיק" בתל אביב.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 תפוחי אדמה בינוניים
- ¼ כוס חלב
- חופן עלי בזיליקום
- כף חמאה
- מלח ופלפל גרוס
אופן ההכנה
- 1. מבשלים את תפוחי האדמה במים, קולפים ומועכים לפירה
- חולטים את הבזיליקום במים רותחים מספר שניות ומיד מעבירים למי קרח, סוחטים היטב.
- 2. מכניסים לבלנדר לטחינה של 4 דקות עם החלב עד שמתקבל נוזל ירוק.
- 3. מסננים את הנוזל לתוך הפירה החם, מוסיפים חמאה ומלח פלפל.