מלית בשר טחון לבלינצ'ס
מתכון מתוך "ילקוט המרשמים" מאת סוניה הורביץ-טורקניץ.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 300 גרם בשר מבושל
- 1 בצל גדול
- 1 ביצה שלוקה (קשה)
- 3 כפות שמן
- ½ כפית מלח
- ½ כפית פלפל
- 1 כפית אורגנו
- 1 ביצה חיה (בלתי מבושלת)
- 1 קופסה קטנה רסק עגבניות
אופן ההכנה
- 1. מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן.
- 2. טוחנים במטחנה את הבשר, הבצל המטוגן והביצה השלוקה.
- 3. מערבבים עם הביצה החיה והתבלינים.
- 4. מחלקים ל-12 מנות וממלאים, בכף פלסטיק את החביתיות.
- 5. מניחים את החביתיות בכלי אפייה משומן.
- 6. יוצקים מעליהן רסק עגבניות מהול בחצי כוס מרק (המוכן מקובית מרק עוף).
- 7. אופים בתנור חם כ-30 דקות ומגישים חם.