- 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית או מרפדים בנייר אפייה.
-
- 2. מקציפים יחד חמאה/מרגרינה וסוכר חום, כמה דקות, עד שכל החמאה/ מרגרינה נספגת בסוכר. מוסיפים ביצים, אחת-אחת, ומקציפים היטב אחרי כל הוספה.
-
- 3. מוסיפים תמצית וניל ושמנת חמוצה/יוגורט/אשל/גיל, ומקציפים עד שהתערובת אחידה ודלילה. מפסיקים את פעולת ההקצפה, מוסיפים את הבננות ומערבבים.
-
- 4. מנפים מעל קמח שיפון ואבקת אפייה ובוחשים היטב בכף עץ עד שמתקבלת עיסה כבדה ומאוד דביקה. אם רוצים להוסיף שוקולד צ'יפס/אגוזים/שקדים, זה הזמן. מוסיפים ומערבבים.
-
- 5. מעבירים את העיסה לתבנית - כדאי להיעזר במרית ו/או בידיים רטובות כי כאמור, העיסה מאוד דביקה. מיישרים את פני העיסה עד כמה שאפשר. מכניסים לתנור ואופים 20-25 דקות, או עד שהעוגה יציבה ושחומה, וקיסם המוחדר למרכזה יוצא יבש.
-
- 6. מצננים וחותכים לריבועים. אם רוצים, מפדרים את העוגה באבקת סוכר. שומרים בקופסה סגורה לאחר צינון מלא.