וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת בננות וקמח שיפון

אין בעוגה קמח לבן וגם לא סוכר לבן, חוץ מאבקת סוכר לקישוט, ואפשר לוותר עליה. העוגה לא מאוד מתוקה, ואפשר לשדרג אותה עם תוספת שוקולד צ'יפס ו/או אגוזים.

מתכון מאת: סמדר ולטר, מערכת וואלה

עוגת בננות. נמרוד סונדרס
עוגת בננות

מצרכים למתכון

  • 50 גרם חמאה/מרגרינה בטעם חמאה
  • 1 כוס סוכר חום- כהה, או בהיר, או חצי-חצי
  • 2 ביצים
  • 1 גביע שמנת חמוצה/יוגורט/אשל/גיל, אפשר אחרי שפג תוקפם
  • בננה אחת או שתיים, רכות מאוד וכמעט שחורות, מעוכות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 כוסות קמח שיפון
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • לא חובה: כחצי כוס שוקולד צ'יפס או אגוזים מכל סוג או שקדים, קצוצים
  • * תבנית מלבנית בינונית, בערך בגודל 24x28 ס"מ.

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית או מרפדים בנייר אפייה.
  • 2. מקציפים יחד חמאה/מרגרינה וסוכר חום, כמה דקות, עד שכל החמאה/ מרגרינה נספגת בסוכר. מוסיפים ביצים, אחת-אחת, ומקציפים היטב אחרי כל הוספה.
  • 3. מוסיפים תמצית וניל ושמנת חמוצה/יוגורט/אשל/גיל, ומקציפים עד שהתערובת אחידה ודלילה. מפסיקים את פעולת ההקצפה, מוסיפים את הבננות ומערבבים.
  • 4. מנפים מעל קמח שיפון ואבקת אפייה ובוחשים היטב בכף עץ עד שמתקבלת עיסה כבדה ומאוד דביקה. אם רוצים להוסיף שוקולד צ'יפס/אגוזים/שקדים, זה הזמן. מוסיפים ומערבבים.
  • 5. מעבירים את העיסה לתבנית - כדאי להיעזר במרית ו/או בידיים רטובות כי כאמור, העיסה מאוד דביקה. מיישרים את פני העיסה עד כמה שאפשר. מכניסים לתנור ואופים 20-25 דקות, או עד שהעוגה יציבה ושחומה, וקיסם המוחדר למרכזה יוצא יבש.
  • 6. מצננים וחותכים לריבועים. אם רוצים, מפדרים את העוגה באבקת סוכר. שומרים בקופסה סגורה לאחר צינון מלא.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully