שרימפס וסקלופס באוזו
השף עמוס שיאון ממסעדת "הלנה בנמל" שבקיסריה התגעגע לחופים של יוון, ולטעם האוזו שנשפך שם כמים. לכן הוא החליט להלהיט מעט אוזו עם שרימפס וסקאלופס. התוצאה? משכרת.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-2 מנות:
- 9 שרימפס נקיים וקלופים
- 4 סקלופס נקיים
- מעט שמן זית לטיגון
- 4 עגבניות שרי חצויות
- 8 זיתים שחורים מסוג קלמטה
- 1/2 כפית שום כתוש
- 1/2 כפית צ'ילי קצוץ
- 25 גר' חמאה
- צ'ייסר של אוזו (כ-125 מל')
- 100 גר' גבינת פטה יוונית
אופן ההכנה
- 1. מחממים מחבת עד שתתלהט. מוסיפים מעט שמן זית.
- 2. מוסיפים את השום, הצ'ילי, השרימפס והסקלופס ומקפיצים לדקה-שתיים, מוסיפים את העגבניות לדקה נוספת, תוך כדי הקפצה. מוסיפים את הזיתים ומערבבים.
- 3. שופכים פנימה את האוזו ומדליקים את המחבת עד שהאש שוככת.
- 4. מוסיפים את הזיתים והחמאה ומערבבים קלות עד שהחמאה נמסה. מכבים את האש.
- 5. מעבירים לכלי הגשה, יוצקים מעל את הרוטב ומפזרים את גבינת הפטה. מומלץ להגיש לצד לחם לבן או פוקצ'ה.