חציל ברוטב איגאי
מתכון של אליעזר לויה, מסעדת "הלניקה".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 חצילים קטנים-בינוניים
- צ'ילי מתוק
- 1/2 ליטר חומץ איגאי (ניתן להחליף בחומץ בלסמי)
- צרור בצל ירוק קצוץ
- 150 גרם סויה
- 10 גבעולי רוזמרין קצוצים
- 10 שיני שום קצוצות
אופן ההכנה
- 1. חותכים את החציל לפרוסות עבות בעובי של כ 4 ס"מ.
- 2. מטגנים בשמן עמוק עד ריכוך כ-3-4 דקות. מסננים. מקררים 3-4 דקות.
- 3. מניחים במרינדה למשך 24 שעות ומגישים. מומלץ להגיש על צזיקי.