חציל ברוטב איגאי
מתכון של אליעזר לויה, מסעדת "הלניקה".
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 4 חצילים קטנים-בינוניים
 - צ'ילי מתוק
 - 1/2 ליטר חומץ איגאי (ניתן להחליף בחומץ בלסמי)
 - צרור בצל ירוק קצוץ
 - 150 גרם סויה
 - 10 גבעולי רוזמרין קצוצים
 - 10 שיני שום קצוצות
 
אופן ההכנה
- 1. חותכים את החציל לפרוסות עבות בעובי של כ 4 ס"מ.
 - 2. מטגנים בשמן עמוק עד ריכוך  כ-3-4 דקות. מסננים. מקררים 3-4 דקות.
 - 3. מניחים במרינדה למשך 24 שעות ומגישים. מומלץ להגיש על צזיקי.
 
