עוגת דודבנים קלה ומהירה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 כוסות קמח אוסם תופח
- 100 גרם מרגרינה
- 1 קופסה שמנת חמוצה
- 6 חלמונים ו 6 חלבונים מופרדים
- אחד וחצי כוס סוכר
- שקיק אחד של סוכר וניל (לא חובה)
- צינצנת של דובדבנים בסירופ(או תותים או תפוחי עץ לפי הטעם)
אופן ההכנה
- 1. מערבבים באופן ידני את החלמונים , הקמח, חצי כוס סוכר, מרגרינה, שמנת וסוכר וניל עד שמקבלים בצק אחיד.
- 2. מכינים תבנית עטופה בנייר כסף.
- 3. מסדרים את הבצק על התבנית בצורת מלבן
- שופכים על הבצק את הדובדבנים.(אפשר להשפריץ טיפה סירופ דובדבנים)
- 4. מכניסים לתנור בחום 190 מעלות ל 35 דקות.
- 4. בינתיים מקציפים במיקסר 6 חלבונים וכוס סוכר.
- 5. לאחר 35 דקות מוציאים את העוגה מהתנור שמים את הקצף מעל ואופים 10 דקות נוספות.