מאפינס נורמנדי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חצי שקית של לקט ירקות נורמנדי מוקפא
- שתי כוסות בצל קצוץ
- שתי כפות שמן זית
- מלח, פלפל שחור טחון
- 1 כף שבבי בצל מטוגן, או אבקת מרק בצל
- 2 ביצים
- 2 כפות פירורי לחם
- 1 כף קמח רגיל
- 1 כפית שטוחה אבקת אפייה
- תבנית מאפינס עם 12 שקעים, משומנת
אופן ההכנה
- 1. מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.).
- 2. מחממים במיקרוגל את הלקט במשך חמש דקות.
- 3. חותכים את התפרחות הגדולות של הברוקולי והכרובית.
- 4. מחממים במחבת את השמן, ומטגנים את הבצל עד
- שהוא מזהיב. מוסיפים את הלקט ומערבבים היטב.
- 5. מוסיפים את התבלינים ושבבי הבצל ומערבבים 2-3
- דקות. מסירים מהלהבה ומצננים מעט.
- 6. מוסיפים את יתרת החומרים. טועמים ומשפרים
- את תיבול.
- 7. יוצקים את הבלילה לשקעים בתבנית מאפינס
- ואופים 30-25 דקות עד שהמאפינס מזהיבים. מגישים חם.