וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פלפלים קלויים בשמן זית

שום בשורה אין כאן, רק טעם נקי של הנאה צרופה. אוכלים את הפלפלים כמו שהם עם לחם, או מכינים מהם מטעמים (ראו להלן), ואחר כך טובלים את הלחם בשמן שנשאר ובתוכו כל הטעם ה"פלפלי". יאמי.

מתכון מאת: סמדר זורע-ברמק, מערכת וואלה

פלפלים אדומים בשמן ( סמדר זורע ברמק ). מערכת וואלה
פלפלים אדומים בשמן ( סמדר זורע ברמק )

מצרכים למתכון

  • 4 פלפלים אדומים גדולים
  • 1 כף גרגרי פלפל שחור שלמים
  • מעט מלח גס
  • שמן זית באיכות טובה

אופן ההכנה

  • 1.קולים את הפלפלים על אש הכיריים, מסובבים עד שקליפתם משחירה כולה. בעודם חמים, מכניסים אותם לשקית ניילון, סוגרים אותה ונותנים להם "להזיע" בתוכה.
  • 2. לאחר הקירור, מקלפים את הקליפה השחורה (לא מומלץ מתחת למים זורמים, כי זה מפחית את הטעם הקלוי).
  • 3. חותכים לרצועות ומרחיקים את הליבה והגרעינים.
  • 4. מסדרים שכבת פלפלים מנוקים בכלי בעל מכסה, עליה מפזרים מעט גרגרי פלפל שחור וזורים קצת מלח גס, ושוב שכבת פלפלים, מלח ופלפל, וכך הלאה עד שנגמרים הפלפלים.
  • 5. מכסים את הכל בשמן זית, סוגרים את הכלי ומשהים 24 שעות במקרר (עד כמה שבועות).
  • 6. מביאים לטמפרטורת החדר לפני ההגשה, כך שהשמן שהתגבש במקרר יחזור למצב נוזלי.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully