וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מרק ארטישוק ירושלמי עשיר

כשרוצים להכין מרק קרמי, סמיך ועשיר, כזה שיהווה ארוחת ערב שלמה ולא תוספת - מכינים מרק ארטישוק ירושלמי. יחד עם השמנת, תפוחי האדמה והכרישה, מקבלים מרק עמוק ועשיר בטעמים.

מתכון מאת: דנה שיין, מערכת וואלה

מרק ארטישוק ירושלמי אורלי פלאי-ברונשטיין. נמרוד סונדרס, נמרוד סונדרס
מרק ארטישוק ירושלמי אורלי פלאי-ברונשטיין/נמרוד סונדרס

מצרכים למתכון

  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 כרישה פרוסה (החלק הלבן)
  • 2 כפות חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום
  • 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף ונקי
  • 2 תפוחי אדמה גדולים קלופים וחתוכים
  • מים שיכסו את הירקות בגובה של 3 ס"מ בערך
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה או חלב
  • מעט מוסקט טרי מגורר
  • מלח
  • פלפל גרוס גס
  • להגשה:
  • שמנת חמוצה "של פעם"
  • כמה עלי מרווה טריים

אופן ההכנה

  • 1. מחממים בסיר את החמאה והשמן.
  • 2. מוסיפים את הבצל, הכרשה, השום, הארטישוק הירושלמי ותפוחי האדמה ומזהיבים קלות.
  • 3. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
  • 4. מבשלים עד שהארטישוקים ותפוחי האדמה רכים מאד.
  • 5. מוסיפים את השמנת המתוקה או החלב.
  • 6. טוחנים הכל במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק.
  • 7. במידה ומתקבל מרק סמיך מדי ניתן לדלל על ידי הוספת נוזלים.
  • 8. מוסיפים אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור גרוס.
  • 9. להגשה – במרכז כל מנה מניחים בעדינות כף שמנת חמוצה וכמה עלי מרווה.
  • *טוויסט נחמד – במקום המרווה, אפשר להוסיף בזמן ההגשה ערמונים קלויים. פשוט לפורר עם הידיים מעל המנה. מעדן!

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully