- 1. מחממים בסיר את החמאה והשמן.
-
-
- 2. מוסיפים את הבצל, הכרשה, השום, הארטישוק הירושלמי ותפוחי האדמה ומזהיבים קלות.
-
- 3. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
-
- 4. מבשלים עד שהארטישוקים ותפוחי האדמה רכים מאד.
-
- 5. מוסיפים את השמנת המתוקה או החלב.
-
- 6. טוחנים הכל במעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק.
-
- 7. במידה ומתקבל מרק סמיך מדי ניתן לדלל על ידי הוספת נוזלים.
-
- 8. מוסיפים אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור גרוס.
-
- 9. להגשה במרכז כל מנה מניחים בעדינות כף שמנת חמוצה וכמה עלי מרווה.
-
- *טוויסט נחמד במקום המרווה, אפשר להוסיף בזמן ההגשה ערמונים קלויים. פשוט לפורר עם הידיים מעל המנה. מעדן!